Automobilist veroorzaakt ravage

vuren • Aan de Waaldijk in Vuren is woensdagmiddag een grote ravage ontstaan na een achtervolging. De bestuurder van een personenauto vloog uit de bocht en raakte gewond.

Rond 14:00 uur kwam bij de meldkamer in Arnhem een melding binnen van een getuige die de auto met hoge snelheid richting Gorinchem zag rijden. Agenten van basisteam Lek en Merwede gingen op zoek en troffen de auto aan. De bestuurder negeerde een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging duurde niet lang. Ter hoogte van de kruising met De Steeg vloog de bestuurder uit de bocht. De man reed een aantal paaltjes en een hekwerk uit de grond, ramde meerdere vuilcontainers en kwam tientallen meters verderop in een tuin tegen een boom tot stiltand. Ook had de bestuurder de zijkant van een woning geraakt, die hierdoor beschadigd raakte.


Toch tompoezen dankzij bakkers

vijfheerenlanden • Mantelzorg VHL had op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, een Tompouce drive-through in Leerdam, Meerkerk en Vianen georganiseerd. Dit om alle mantelzorgers die zorgen voor een ander een beetje te verwennen met een doos tompoezen. Helaas kon de Tompouce drive-through door de verscherpte coronamaatregelen niet doorgaan. Er zijn toen meteen een aantal bakkers benaderd met de vraag of de mantelzorgers de tompoezen bij hen konden ophalen. Ondanks het extra werk gaven alle de bakkers meteen aan mee te willen doen om deze actie alsnog te laten slagen. Zodoende konden mantelzorgers de doos met vijf overheerlijke tompoezen ophalen bij een van de plaatselijke bakkers in de periode van 10 november tot en met 15 december 2020. Mantelzorg VHL wil de volgende deelnemende bakkers van harte danken voor hun medewerking: Bakkerij Van Dijk in Lexmond, Irene’s Ambachtelijke Bakkerswinkel in Ameide, Echte bakker Steehouder in Vianen en Bakker De Jager in Leerdam en Meerkerk.


Meldingen West Betuwe via Avri-app

west betuwe • Sinds 1 december maakt de gemeente West Betuwe gebruikt van een ander systeem voor meldingen in de openbare ruimte. Tot nu toe konden inwoners dat doorgeven via 0345-728802 of www.westbetuwe.nl/melden. Dat is sinds kort ook mogelijk via de Avri-app. De app draait op IOS en Android. Deze is beschikbaar in de appstores. Het oude systeem ‘MijnGemeente' is binnen West Betuwe niet meer in gebruik. De Avri-app is beschikbaar in de Google Play Store of App Store. Gebruik de zoekterm ‘Avri'. Na het downloaden kan binnen een paar simpele stappen de melding worden doorgeven. Die komt bij West Betuwe terecht. Zij gaan vervolgens aan de slag om het op te lossen.