Met de Temperature Crew aftellen naar 2021

krimpenerwaard • Tijdens Oud en Nieuw verzorgt de Temperature Crew in samenwerking met RTV Krimpenerwaard en de gemeente een speciale muziekavond op radio, tv en internet.

Gedurende drie uur draaien de vijf leden van de Temperature Crew - Kevin van Es, Evert de Reus, Patrick Stuijt, Tijmen Zaal en Xander de Ruiter - op de kanalen van RTV Krimpenerwaard allerlei soorten muziek. Tevens is het voor luisteraars mogelijk verzoeknummers in te dienen. De uitzending begint om 22.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Uiteraard wordt er afgeteld naar het nieuwe jaar. Verzoeknummers kunnen ingediend worden via de Facebookpagina van Temperature Crew of via Instagram: @temperature_crew.


Startsein verkoop loodsen

krimpen a/d ijssel • Met de onthulling van een groot verkoopbord is vorige week maandag het startsein gegeven voor de verkoop van de loodsen en het vroegere woonhuis van de voormalige scheepswerf Joh. van Duijvendijk en zn.

De gemeente Krimpen aan den IJssel werkt al langer aan de herontwikkeling van het gebied langs de IJsseldijk. De werf die er ligt, is één van de oudste scheepswerven van Nederland en ook de eerste met een dwarshelling. In 2004 is de werf gesloten. Door de verkoop knipt de gemeente de woning en monumentale loods(en) los van de ontwikkelplannen van de werf. De koper zal het pand en de loodsen een nieuwe functie geven, om daarmee het onderhoud van de monumentale panden te betalen. Het is de bedoeling om op de plek een appartementencomplex te bouwen en het terrein in te richten tot openbaar gebied.


Illegaal vuurwerk

krimpenerwaard • Na een tip van een bewoner uit de gemeente Krimpenerwaard is vorige week dinsdag 5 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen van een 17-jarige jongen uit Gouda. Het illegale vuurwerk bestond onder andere uit nitraten, cobra's, shells en een lawinepijl. Al het vuurwerk is vernietigd.