Yvonne Slob denkt na over toekomst ‘Hart voor Lopik’


FOTO

• Yvonne Slob.
Foto: wijntjesfotografie.nl

lopik • Yvonne Slob (eenmansfractie Hart voor Lopik) neemt tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen - in maart 2022 - de tijd om over de toekomst van haar partij en haar eigen politieke carrière na te denken.

Een partijprogramma heeft ze nog niet. “Er zijn zeker doelen, die ik wil bereiken,” aldus Slob, die in blijde verwachting is. “Gemeenteraadslid zijn kost veel tijd. Er gaat veel leeswerk en overleg vooraf voordat je een goede beslissing kan nemen. Ik doe dit werk met volle inzet en ik zou het moeilijk vinden om het los te laten. Wie weet kan Hart voor Lopik er in de toekomst nog een zetel bij winnen. Ik ken de juiste personen, die mij zouden kunnen bijstaan in de raad. Het aankomende moederschap en mijn huidige baan zijn in ieder geval geen belemmeringen om door te gaan.”


Breuk

Hart voor Lopik is sinds september 2019 actief. Reden was een breuk van Yvonne Slob met haar vorige partij VVD, die zij tot dan toe vertegenwoordigde in de Lopikse gemeenteraad. Zij verschilde te veel van mening met haar voormalige partijgenoten.

“Ik kan me nu met Hart voor Lopik nog meer bezighouden met de lokale problematiek. Met het landelijke belang van welke partij dan ook, hoef ik geen rekening meer te houden”, aldus de Lopikse, die zegt nooit negatieve reacties gehad te hebben na haar overstap.


Het was wel gelijk aanpoten. “Al snel na de start met Hart voor Lopik stond de begrotingsraad op de agenda. Als fractievoorzitter moest ik nu de algemene beschouwingen voordragen. Dat was spannend, maar het ging me volgens mij wel goed af.”


Gevaarlijke verkeerssituaties

Het contact met de Lopikse inwoners is gegroeid. Inwoners benaderen Yvonne Slob over onder meer gevaarlijke verkeerssituaties en bestemmingsplannen. “Ook al heb je een goed plan, dan is het nog lastig om een meerderheid te krijgen”, vervolgt de letselschadeadvocaat. “Tijdens de afgelopen begrotingsraad waren alle partijen, zo ook Hart voor Lopik, voor het openhouden van het zwembad Lobeke. Over de verdeling van de lasten, verschilden we echter aanzienlijk van mening.”


Hart voor Lopik ging met tien amendementen en drie moties de begrotingsraad in. De voorstellen van de coalitie werden echter tot grote teleurstelling van Yvonne Slob met één stem meer (8 voor en 7 tegen), aangenomen. “Het is fijn dat het zwembad openblijft, maar de inwoners zullen dit de komende jaren gaan merken in de lastenverzwaring.”


Wim Kroone