• Lichtjes op de oorlogsgraven in Papendrecht
• Lichtjes op de oorlogsgraven in Papendrecht Foto: May van der Giessen

Lichtjes op de oorlogsgraven in Papendrecht

Lichtjes op de oorlogsgraven in Papendrecht

papendrecht • Evenals in 2018 en 2019 zijn op Kerstavond lichtjes gezet op de graven van de bemanning van de Lancaster ‘Popeye’, op de begraafplaats van Papendrecht.

Het was een kleine ceremonie vanwege de aangescherpte COVID-19 maatregelen. Op ruime afstand van elkaar zijn de lichtjes aangestoken en geplaatst op de graven van de bemanning die daar al sinds 21 juli 1944 ligt. Dit werd gedaan door wethouder Kees de Ruijter, namens het gemeentebestuur, Wim de Leur, namens het 4 mei comité, Peter Jan van der Giessen, namens de werkgroep Lancaster Popeye en Margré van Wijngaarden, namens Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.

Hierna werd 1 minuut stilte gehouden, gevolgd door het noemen van de namen.

Met deze lichtjes werden de Australisch-Engelse bemanningsleden geëerd en herdacht: Charles Alfred Barlow, (19 jaar), Colin Mervyn Clarey, (30 jaar), Douglas Hancock, (20 jaar), Samuel Edward Kirkland, (25 jaar), Edward John Line, (21 jaar), Herbert Charles Luton, (25 jaar) en Arthur Walter Middleton, (21 jaar).

In 2020 zouden we op grootse wijze 75 jaar Bevrijding vieren. In plaats daarvan kregen we te maken met een andere vijand: Covid-19, die alle herdenkingen en festiviteiten zo goed als onmogelijk maakte. Ook konden hierdoor enkele nabestaanden niet naar Nederland komen om met ons 75 jaar vrijheid te vieren en te herdenken en de graven te bezoeken van hun dierbaren.


Oliebollenverkoop bij het Carillon

nieuw-lekkerland • Nabij de Lage Boezem/Standaardmolen en het Carillon in Nieuw-Lekkerland worden op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 december oliebollen verkocht worden. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de jeugd van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland. Er zullen oliebollen zowel met als zonder krenten verkocht worden en ook appelbeignets. Vanaf 12.00 uur start de verkoop.