Afbeelding
Foto: Bert Bons

A-Kidz trotseren kou en regen

alblasserdam • Ondanks het slechte weer kwamen ongeveer veertig kinderen woensdagochtend 23 december naar sportpark Molenzicht in Alblasserdam voor de activiteiten van A-Kidz. Zij vermaakten zich in de kou en de regen met een stormbaan, voetbal en hockey en een kunstijsbaan.

Er hadden zich 120 kinderen aangemeld, maar uiteindelijk ongeveer eenderde van dat aantal kwam ook daadwerkelijk naar Molenzicht.

Ook in de tweede week van de Kerstvakantie organiseren de gemeente, het ABC-Team en Jeugd-Punt extra activiteiten voor de jeugd en jongeren in Alblasserdam. Zij zorgen voor een coronaproof invulling in deze vakantietijd, waarin er weinig leuke dingen te doen zijn. De A-Kidz, die traditiegetrouw in de vakanties gehouden wordt, vond ook nog plaats op dinsdag 29 en woensdag 30 december.

FIFA- en Fortnite-toernooi
Daarnaast kunnen kinderen en jongeren vanuit huis meedoen aan een online FIFA- én Fortnite-toernooi. Op de Facebookpagina van het ABC-Team komt meer informatie: www.facebook.com/HetABCTeam.

Jongeren van 14 tot en met 18 jaar vanuit Jeugd-Punt gaan de activiteiten mede begeleiden. Jeugd-Punt zoekt hiervoor nog vrijwilligers. Enthousiaste jongeren kunnen zich aanmelden via JOK@jeugd-punt.nl.


Weer opnamestop in Albert Schweitzer ziekenhuis

dordrecht • Net als eerder dit jaar heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht weer een opnamestop ingesteld. Er is sinds maandagmiddag alleen nog plaats voor echte spoedgevallen.

De zorg staat onder druk vanwege het oplopende aantal coronapatiënten en ziekteverzuim onder het personeel als gevolg van Covid-19. Hoe lang de opnamestop gaat duren, is nog niet bekend.


Gratis cursus voor partners en gezinsleden van iemand met NAH

regio • Vanaf 1 februari worden er een cursus van MEE-Vivenz aangeboden voor partners en gezinsleden van slachtoffers met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

De cursus is voor mensen die zijn getroffen met een herseninfarct, hartstilstand of (verkeers)ongeval en daar hersenletsel aan overhouden. De bijeenkomsten zijn gericht op het opdoen van kennis, het uitwisselen van ervaringen en tips van andere mensen die zich in uw situatie herkennen.

De cursus wordt in gezamenlijkheid aangeboden door Mantelzorg Vijfheerenlanden (VHL) en Welzijn Molenlanden en start 1 februari. Trainers Suzanne Visser en Geeri de Jong van MEE-Vivenz zullen de cursussen samen organiseren. Er is ruimte voor acht personen met in totaal zes bijeenkomsten. Hierbij geldt vol = vol.

De bijeenkomsten worden op 1, 8, 15 februari en 1, 8, 15 maart gehouden van 19.30 tot 20.45 uur. Deelname aan de cursus is gratis. Alle bijeenkomsten zijn digitaal behalve 15 maart, dan zal er fysiek samen worden gekomen. Voor aanmelden of meer informatie: info@mantelzorgvhl.nl.