• De Nieuwjaarsduik van begin dit jaar.
• De Nieuwjaarsduik van begin dit jaar. Foto: Rick den Besten

Nieuwjaarsduik met emmer Lekwater

nieuw-lekkerland • Omdat de nieuwjaarsduik vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, heeft de organisatie besloten om dit jaar de Nieuwjaarsduik 2.0 te introduceren in Nieuw-Lekkerland.

“We kunnen niet met elkaar de Lek induiken en het opwarmen met soep en chocomel daarna kan ook niet. Maar u kunt wel thuis het idee en de sfeer meekrijgen”, schrijven de organisatoren van de actie, waaraan een goed doel verbonden is. De opbrengst van de Nieuwjaarsduik is bestemd voor Nicaragua.

De Nieuwjaarsduik 2.0 is coronaproof en creatief. De organisatoren hebben een aantal attributen klaarstaan voor degenen die mee willen doen: een emmer Lekwater, erwtensoep, een pak chocolademelk, stroopwafels en niet te vergeten de muts.

Deelnemers krijgen het pakket thuisbezorgd, zodat zij op vrijdag 1 januari zichzelf op een ‘Lek-kere’ douche kunnen trakteren. Voor deze actie wordt een bijdrage van minimaal 25 euro gevraagd voor het werk in Nicaragua. Voor 15 euro per stuk kan men een extra emmer water laten meebezorgen voor de huisgenoten. “Want hoe meer zielen”, aldus de organisatoren. Opgeven kan via 06-12659522 of actievoornicaragua@gmail.com. Deelnemers ontvangen vervolgens een betalingsverzoek. Het bedrag kan overgemaakt worden op NL40 RABO 0175208204 t.n.v. Stichting Actie voor Nicaragua o.v.v. Nieuwjaarsduik. Het geld is bestemd voor scholing van tieners in de drie gemeenten die de stichting ondersteunt.

Gevraagd wordt om een mooie foto op te sturen van de Nieuwjaarsduik 2.0. Daarmee wordt kans gemaakt op een Nicaragua hangmat.