Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Alblasserdamse (25) levert drugs aan gevangene

alblasserdam • Een 25-jarige vrouw uit Alblasserdam is donderdag betrapt op het verstrekken van drugs aan een gedetineerde in gevangenis De Schie in Rotterdam. De vrouw liep, samen met een 22-jarige man en 35-jarige vrouw uit Spijkenisse tegen de lamp tijdens een bezoekuur. Eén van hen slaagde er in om onder het glas van de bezoekruimte door een gedetineerde hasj aan te reiken. Volgens de instanties gaat het om enkele grammen, die zijn bedoeld voor eigen gebruik. De gevangene wordt gestraft en de drugsverstrekkers zijn aangehouden.


Talenten gezocht voor het ToBe Solisten Concours

regio • Op zaterdag 6 februari kunnen talentvolle muzikanten uit de regio meedoen aan het ToBe Solisten Concours 2021. Er zijn drie prijzen te winnen.

Het concours wordt gehouden in het Energiehuis aan Noordendijk 148 in Dordrecht. Muzikale talenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deze zevende editie van het ToBe Solistenconcours. Deelname is mogelijk met elk type instrument. Solisten van alle leeftijden kunnen zich aanmelden, amateurs, met of zonder begeleiding. Ook niet-ToBe leerlingen worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

Een vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. Het concours is verdeeld in drie categorieën: tot twaalf jaar, van twaalf tot en met achttien en achttien plus. Er zijn drie prijzen te winnen per categorie. De kosten per deelnemer zijn 14,50 euro en vanaf 21 jaar 17,50 euro. Voor meer informatie zie: www.tobe.nl.