Oud papier in Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • Leden van muziekvereniging Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg komen zaterdag 2 januari weer langs voor het ophalen van oud papier. De route gaat door Wijk ten noorden van de Aalburgestraat, de buitenwijk en op de Maasdijk vanaf de Molenstoep tot de huisnummers 283 (oneven) en 88 (even). De ophalers zien de oudpapiercontainers graag vanaf 8:00 uur aan de straat tegemoet.


AFC haalt oud papier op in Andel

andel • De leden van Andels Fanfare Corps (AFC) gaan zaterdag 2 januari weer op pad om het oud papier op te halen in het dorp. Deze keer komen zij in wijk 1: Julianastraat, Neerandelseweg en alles ten westen daarvan. De straten zijn te zien op onderstaande website.

q andelsfanfarecorps.nl


Geen slaatjesverkoop

rijswijk • Vanwege het coronavirus mag muziekvereniging Kunst & Vriendschap uit Rijswijk helaas niet lang de deuren voor de jaarlijkse verkoop van de slaatjes op Oudejaarsdag. De muziekvereniging wil nog wel het volgende kwijt: "Wij willen jullie wel allemaal hartelijk bedanken voor het aan de straat zetten van het oud papier! Namens de vereniging wensen wij jullie goede feestdagen en een gezond 2021!"


Koffiepraat gaat door in 2021

regio • Trema Welzijn en Stichting Pro Seniore willen in het nieuwe jaar weer door met Koffiepraat, uiteraard met inachtneming van alle geldende coronamaatregelen. Koffiepraat was dit najaar succesvol op de markten in Wijk en Aalburg en Woudrichem. Er werden tegoedbonnen uitgedeeld met de uitnodiging 'Kom eens op de koffie' bij één van de locaties. In de gemeente Altena zijn vrijwillige ouderenadviseurs opgeleid die op de hoogte zijn van de activiteiten en voorzieningen die er zijn in de gemeente, maar ook kennis hebben op het gebied van welzijn, wonen en zorg. De ouderenadviseur kan ook een luisterend oor zijn, als mensen moeite hebben om alleen te zijn of ze een vorm van eenzaamheid ervaren. Samen wordt vervolgens bekeken of er iets mee gedaan kan worden. Wie een bezoek van een vrijwillig ouderenadviseur op prijs stelt kan contact opnemen met Anne-Marie van der Vliet van Stichting Trema Welzijn (regio Woudrichem en Werkendam): 0183-408444; en met Heleen van der Hulst van Stichting Welzijn Pro Seniore (regio Aalburg): 06-30279852.


2000 oliebollen voor het goede doel

wijk en aalburg • Iris, Renske, Serena en Kyra van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg verkochten deze maand 2000 oliebollen voor het goede doel. Met de actie haalde ze zo'n 700 euro op voor onderzoek naar de Ziekte van Krabbe. Iris: "Bij de lessen godsdienst maakten we een presentatie over een goed doel. Ik wist meteen dat ik dat voor Fenne wilde doen. Fenne was mijn buurmeisje die op jonge leeftijd is overleden aan een stofwisselingsziekte. Haar ouders zamelen met Trots op Fenne geld in voor de Ziekte van Krabbe, om onderzoek mogelijk te maken naar deze ziekte."