Stoskovic komt, Jongeneel blijft

hoornaar • SteDoCo heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met doelman Petar Stoskovic. De 27-jarige keeper (ex-FC Dordrecht) komt over van zondagderdedivisionist OFC uit Oostzaan.

De in Sleeuwijk woonachtige Stoskovic begon zijn carrière bij Woudrichem en vertrok in 2011 naar FC Den Bosch. Via UNA (2014) kwam de doelman bij FC Dordrecht terecht, waar hij op 25 september 2018 in het betaald voetbal debuteerde (1-0 nederlaag in de KNVB-beker tegen Almere City FC). Petar Stoskovic heeft in Hoornaar voor één jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen. Ondanks belangstelling uit de tweede divisie heeft Bryan Jongeneel ervoor gekozen zijn contract bij SteDoCo met twee jaar te verlengen. De 26-jarige verdediger speelde eerder onder meer voor De Alblas, FC Dordrecht en Kozakken Boys en wordt nu één van de langst zittende spelers bij SteDoCo.


Streefkerk verlengt met Pieter Lagendijk

streefkerk • Pieter Lagendijk zal ook volgend seizoen hoofdtrainer zijn van zaterdagderdeklasser Streefkerk. Het eerste jaar van de samenwerking bevalt goed. ‘We zijn uitermate tevreden en gaan heel graag met elkaar verder’, meldt het bestuur van vv Streefkerk.

Ook met de rest van de technische staf is overeenstemming bereikt over contractverlenging. Peter van Horssen blijft trainer van Streefkerk 2 en Pieter Zeilstra gaat door als keeperstrainer. In zijn debuutseizoen als hoofdtrainer speelde Pieter Lagendijk vanwege de coronapandemie tot nu toe pas drie wedstrijden. Streefkerk staat vooralsnog negende in 3C.


SteDoCo strikt Olivier Pilon

hoornaar • SteDoCo heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Olivier Pilon. De 27-jarige aanvaller komt over van competitiegenoot DVS’33 Ermelo.

Pilon tekent een éénjarig contract, met een optie voor nog een seizoen. De statistieken van Pilon spreken voor zich. In 63 wedstrijden voor SV Spakenburg maakte hij 23 doelpunten. Bij DVS’33 Ermelo heeft de aanvaller tot op heden 62 wedstrijden nodig gehad om 42 goals te maken. Terwijl hij bij GVVV in 27 wedstrijden tot 15 doelpunten kwam. Vier jaar geleden polste de technische commissie van SteDoCo olivier Pilon ook al eens voor een overstap. Toen kwam het er niet van, dit keer wel.


Rentree Aron Romeijn

heerenveen/ottoland • Na een virusinfectie die sinds juni zijn lichaam teisterde, heeft Aron Romeijn op Tweede Kerstdag in Thialf zijn rentree gemaakt in een officiële wedstrijd. Dat hij nog geen potten kon breken was voorzien; de Ottolandse sprinter was allang blij er weer bij te zijn. De dit seizoen voor Worldstream rijdende Romeijn (29) mocht starten op het kwalificatietoernooi voor het WK-afstanden 500 meter. De Ottolandse sprinter kwam tot 36.37 (achttiende) en 36.11 (twintigste). Meer zat er op dit moment nog niet in.
Recent zei Aron Romeijn nog op Schaatsen.nl: "Het zou een mooie wedstrijd zijn om het seizoen mee te beginnen, maar aan de andere kant ben ik op dit moment nog niet competitief. De reden waarom ik toch graag mee wil doen, is om er voor m'n team te zijn en te laten zien dat ik terug kan komen na een tegenslag.”