• Rubia Akse begint per 1 januari haar eigen kapperszaak.
• Rubia Akse begint per 1 januari haar eigen kapperszaak. Foto: Adri Verhoeven

Nieuw: Rubia Akse Haarmode

bergambacht • Voor Rubia Akse is 2020 nu al een bijzonder jaar. Zij begint op 1 januari in Bergambacht haar eigen kapperszaak.

De 22-jarige Stolwijkse neemt één van de filialen van Europa Hairstyling, aan de Badhuisstraat 2, over. Met veel enthousiasme begint zij haar eigen 'Rubia Akse Haarmode'.

Voor de meeste klanten is Rubia geen onbekende. Als vaste kapster van de grote kappersketen was zij al regelmatig in de salon te vinden. Toen Teus Brand, directeur van Europa Hairstyling, aangaf zijn filiaal in Bergambacht te willen verkopen stond Rubia vooraan in de rij.

"Ik vond het wel tijd worden voor iets nieuws en wilde de uitdaging om een eigen zaak te beginnen graag aangaan". Naast Europa Hairstyling heeft zij in meerdere kapperszaken gewerkt en voldoende ervaring en vakkennis opgedaan om deze volgende stap te zetten.

Hoewel de hele familie Akse in het kappersvak werkzaam is, was het voor Rubia niet vanzelfsprekend dat ook zij kapper wilde worden. Lachend: "Ik wilde alleen maar goed worden in paardrijden, want met dat, bijna verplichte, haren vegen, watergolfrollers schoonmaken en pruiken wassen in de zaak van mijn vader was ik wel klaar".

Kappersschool

Pas toen haar beste vriendin voor de kappersschool koos was Rubia om. "Al snel bleek dat ik het toch in mijn vingers had. En als je ergens goed in bent ga je het leuk vinden ook."

Het plezier in haar werk en het perfectionisme op alle fronten van het kappersvak hebben Rubia doen besluiten de stap als jonge ondernemer te zetten.

Na een kleine restyling van de salon gaat zij 2020 vol goede moed beginnen. "Voorlopig werk ik nog alleen en op afspraak. Ik wil de salon klein, knus én professioneel houden". Een afspraak maken kan op de website, rubiaaksehaarmode.nl, telefonisch of door gewoon even binnen te lopen.

Adri Verhoeven