Van Amerongen Springer van het Jaar

regio • Benschopper Wilco van Amerongen is zaterdag bij Polsstokbond Holland verkozen tot Springer van het Jaar .

Op de jaarlijkse feestavond bleef hij de andere genomineerden -Rian Baas (Utrecht) en Thomas van Midden (Vlist)- voor.

Van Amerongen verbeterde het afgelopen seizoen vijf keer zijn persoonlijk record en kwam tot 21.28 meter. In het klassement van De Samenwerking behaalde hij een verdienstelijke tweede plaats, achter Jaco de Groot (Kamerik).

Hij beleefde zijn hoogtepunt op het Hollands Kampioenschap door 21.02 meter te springen, waardoor hij de titel mee naar huis mocht nemen. De springer worstelde eerder met knieblessures, maar wist zich het afgelopen seizoen definitief in de top te vestigen.

Talent
De titel van Talent van het Jaar ging naar Roy Velis, eveneens uit Benschop. Hij is met zijn 13 jaar een groot talent en wist dit seizoen voor het eerst Nederlands kampioen te worden in de jongens-categorie. Daarnaast verbrak hij op het NK het leeftijdsrecord van Reinier Overbeek en zette dit op 18.50 meter.

De andere genomineerden waren Mark van der Horst (Schoonhoven) en Thalina van der Wind (Snelrewaard).

Ook de winnaars van het klassement van De Samenwerking werden gehuldigd. Jaco de Groot (Kamerik) won bij de senioren, Dymphie Baas (Oudewater) bij de dames.

In de juniorencategorie pakte Reinier Overbeek (Benschop) deze prijs met een straatlengte voorsprong en ook in de meisjescategorie was het verschil groot in het voordeel van Laura Maaijen (Haastrecht).

De jongens-categorie was het spannendst. Guus Hoogland (Montfoort) trok uiteindelijk aan het langste eind.

De springers zijn alweer in voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat begin mei van start gaat.