Kerstnachtdienst

meerkerk • In de Ichtuskerk in Meerkerk start donderdag 24 december om 21:30 uur een (online) kerstnachtdienst. Voorganger is dominee Jan Wolleswinkel. Thema van de dienst: 'Eindelijk vrij!' Muzikale medewerking zal verleend worden door een koperkwintet en een gelegenheidskoor. De dienst is online te volgen via het Youtube kanaal van de Ichthuskerk: https://www.youtube.com/channel/UC3eSfjsJU3yFAhAGroFpbew. Eerste kerstdag is er een gezinsdienst met dominee Jan Wolleswinkel, deze dienst is vanaf 10:00 uur ook online te volgen.


Steun mensen met epilepsie

regio • Epilepsie is nog altijd niet te genezen. Daarom gaan ook in 2021 duizenden collectanten van het Epilepsiefonds de deuren langs om geld in te zamelen. Maar wie vertelt de collectanten in welke straten ze moeten lopen, wie geeft ze hun collectebus en wie zorgt ervoor dat het opgehaalde bedrag goed terecht komt? Help mee de collecte van 2021 te organiseren als teamleider van het Epilepsiefonds, ga naar epilepsie.nl/teamleider voor meer informatie.


Voorstellingen in De Kom

nieuwegein • Het Brabantse gezelschap Panama Pictures gaat op 17 december in De Kom met ‘The Future is not what it used to be’ letterlijk de hoogte in. Zwevende objecten vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Een voelbare impact van de bewegingen maken het risico echt. Panama Pictures combineert dans, acrobatiek en livemuziek in deze meeslepende en krachtige voorstelling. De bewegingen worden begeleid door een spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk in samenwerking met componist, muzikant en performer Davide Bellotta. Te zien op donderdag 17 december in De Kom in Nieuwegein, vanaf 20:15 uur.

Arjan Kleton

Na vele jaren als barkeeper gewerkt te hebben, tapte Arjan Kleton eind 2014 uit een ander vaatje door voor het eerst als stand-up comedian op te treden. Hij won de Publieksprijs Talent Award op het International Comedy Festival Rotterdam en was vervolgens finalist op het Utrechts Cabaret Festival (2016) en het Leeuwarder Cabaret Festival (2018). Gebaseerd op zijn leven achter de bar, serveert hij op 19 december in De Kom in zijn avondvullende debuut ‘Met de fles grootgebracht’ een grappige cocktail van brutaliteit en improvisatie. Kleton is de barman die legio verhalen op sterk water heeft staan en die op een avond misschien wel jouw grootste geheim heeft gehoord. Zaterdag 19 december vanaf 21:15 uur.

Nijntje op de fiets

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt op woensdag 23 december in De Kom kinderen mee in het verhaal van Nijntje die op pad gaat. Nijntje zit thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze gaat op de fiets naar het bos, de boerderij, de speeltuin en het strand. Ook logeert ze bij opa en oma pluis en gaat ze voor het eerst naar school. ‘Nijntje op de fiets' is geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna. De voorstelling wordt gespeeld in een vrolijk decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de herkenbare tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen. Nijntje staat op woensdag 23 december vanaf 11:30 uur in De Kom.

q www.dekom.nl