• De komende en de gaande voorzitter van SC Everstein.
• De komende en de gaande voorzitter van SC Everstein. Foto: Aangeleverd

Van Snippenberg opvolger Perry Bloks

everdingen • Met ingang van vrijdag 27 november heeft het bestuur van SC Everstein een gedeeltelijk andere samenstelling. Perry Bloks heeft de voorzittershamer overgedaan aan Jeff van Snippenberg, tot voor kort voorzitter van gymnastiekvereniging DOS.

Het zittende bestuur heeft ervoor gekozen de algemene ledenvergadering niet uit te stellen, maar er een digitale sessie van te maken. In deze digitale vergadering heeft het bestuur alle formele zaken van het afgelopen seizoen vanuit het clubhuis doorgenomen met de thuiszittende leden.


Perry Bloks was aftredend en niet herkiesbaar. Na vier jaar voorzitterschap geeft hij het stokje door aan Jeff van Snippenberg. Bloks zal de club echter niet de rug toekeren maar waar nodig zijn bijdrage leveren. Onder andere aan het project ‘De Groene Brigade’, die de nodige plannen in gang heeft gezet en ontwikkeld betreffende de verduurzaming van SC Everstein. Dat laatste is een stokpaardje van Bloks.

“Als club willen we graag energieneutraal worden. Daarom werken we concreet aan vier stappen waarvan er enkele zijn gerealiseerd. Het scheiden van afval, het goedkoper inkopen van stroom en het wisselen van afvalverwerker heeft tot aanzienlijke besparingen geleid. Dat geldt ook voor het uitzetten van vriezers waar nagenoeg niet in ligt. Als commissie ‘De Groene Brigade’ zijn we geschrokken van de energie slurpende veldverlichting. We zij in gesprek met de gemeente om over te schakelen op ledverlichting. Als laatste zijn we bezig met het voorbereiden van het plaatsen van zonnepanelen op het dag van ons clubgebouw. Ook al omdat SC Everstein in aanmerking komt voor een aantal subsidies.”


Cheque

De aan- en aftredende voorzitter kwamen daags na devergadering nog samen in actie voor de club. Op zaterdag 28 november overhandigde Marcel van Buren, namens de Rabobank Lek en Merwede, aan de net afgetreden voorzitter en de nieuwe voorzitter een cheque van 500 euro. Dankzij de bijdrage van de Rabobank zijn de leden van Everstein allemaal verrast met een gedicht en attentie van Sinterklaas.


Het bestuur heeft aangegeven om, zodra de coronamaatregelen dit mogelijk maken, een avond te organiseren waar de leden Perry Boks en de overige aftredende bestuursleden kunnen bedanken voor hun inzet. Ook zullen de elf jubilarissen dan worden gehuldigd.