• Sven de Blok had de meeste kilometers op de teller.
• Sven de Blok had de meeste kilometers op de teller. Foto: Peter verbeek

SC Everstein loopt zich warm

everdingen • Op initiatief van Wilco de Blok, elftalleider van SC Everstein, hebben staf en spelers van de A-selectie gedurende drieënhalve week 'loop'kilometers gemaakt. Dankzij gulle bijdragen van vele supporters heeft de actie een bedrag van 1.815 euro opgeleverd.

“Het was de bedoeling om samen duizend kilometer te lopen, zowel op een zelf gekozen locatie als op een parcours dat is uitgezet rond de voetbalvelden en een deel van Everdingen,” legt De Blok uit.


52 en 26,5

“Als iedereen tenminste 52 kilometer zou rennen en de staf 26,5 kilometer zou dat moeten lukken. We hoopten daarmee een bedrag van 3000 euro bij elkaar te krijgen."


Het geld is bedoeld als steun voor de club die, net als veel andere sportverenigingen vanwege alle coronamaatregelen veel inkomsten heeft moeten missen, en nog mist. Momenteel worden er geen wedstrijden gespeeld en sinds 17 oktober mag alleen de jeugd nog maar trainen en onderling wedstrijden spelen. Naast de sportkantine, zijn ook douches en kleedkamers gesloten en is er geen publiek op het complex toegestaan. Overigens gelden deze regels voor alle sportclubs.


"Anderzijds was het uitvoeren van deze actie voor de spelers een manier om hun conditie een beetje op peil te houden.”


Hartstochtelijk

Met een speciale loop-app werden de gegevens van alle deelnemers geregistreerd. Op de site van SC Everstein werd bovendien dagelijks vermeld hoeveel sponsors welk bedrag hadden gedoneerd.


De teller bleef steken op 1.815 euro, gedoneerd door 61 personen.


De actie is afgesloten op het complex van SC Everstein waar iedereen, hartstochtelijk aangemoedigd door diverse bestuursleden, een laatste rondje (2,64 kilometer) draafde.


De spelers maakten er onderling nog een strijd van wie daar de minste tijd voor nodig had. Erkende loopwonders als Sven de Blok en Klaas Hazendonk, nota bene allebei verdedigers, waren met afstand het snelst.


Meer dan 100

Na het opmaken van de eindstand bleek dat drie sporters meer dan honderd kilometer hadden gerend: Sven de Blok (118,3), Geert Dokman (112,6) en Klaas Hazendonk (103). Zij ontvingen een gouden herinneringsmedaille, beschikbaar gesteld door Sportprijs Vianen.


Wie tenminste 52,5 kilometer achter zijn naam had kreeg een zilveren plak. Degenen die de doelstelling niet hadden gehaald werden alsnog met brons beloond.


“Ik ben supertevreden over deze geslaagde actie,” was de reactie van Wilco de Blok.


q www.everstein.nl

Peter Verbeek