• Burgemeester Fröhlich voor de klas.
• Burgemeester Fröhlich voor de klas.

Gesprek over vuurwerk

vianen • Het Oosterlicht College in Vianen kreeg donderdag burgemeester Sjors Fröhlich op bezoek om in gesprek te gaan met brugklasleerlingen over vuurwerk.

Dit naar aanleiding van de incidenten die afgelopen jaar tijdens oudjaarsavond hebben plaatsgevonden. Er is gesproken over het gebruik van vuurwerk, de slachtoffers door vuurwerk en over het vuurwerkverbod die dit jaar gaat gelden in de gemeente Vijfheerenlanden.


Door de geldende Corona-maatregelen kon de voorlichting niet centraal worden gegeven aan alle brugklasleerlingen, daarom waren er uit elke klas twee leerlingen aanwezig om het gesprek te voeren. De leerlingen koppelen dit terug tijdens de mentorles, waar er ook nog aandacht aan zal worden besteed.


Het Oosterlicht College hoopt op deze manier een bijdrage te hebben geleverd om met elkaar een veilig Oud en Nieuw te kunnen vieren.

Het Oosterlicht College is een brede christelijke scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo en heeft een locatie in Nieuwegein en Vianen.