• De eerste sleutel wordt overhandigd door wethouder Zevenhuizen.
• De eerste sleutel wordt overhandigd door wethouder Zevenhuizen. Foto: Jacx Vastgoedpresentatie @2020

Eerste woningen De Erven opgeleverd

hoef en haag • Hoef en Haag CV, een samenwerking tussen BPD en AM, leverde eerder deze week de eerste koopwoningen van de in totaal 82 woningen op in De Erven van Hoef en Haag.

Wethouder Zevenhuizen overhandigde de sleutel aan de eerste bewoners van De Erven in fase 1. “Namens de gemeente verwelkom ik de nieuwe bewoners van deze prachtige nieuwe wijk in Hoef & Haag. Ik feliciteer ze van harte met hun nieuwe woning in het jongste dorp van Nederland en wens ze er veel woonplezier toe. Met Hoef & Haag leveren we als gemeente Vijfheerenlanden een bijdrage aan de grote vraag naar woningen, ook in onze gemeente, en ik ben dan ook blij met de oplevering van weer 82 nieuwe woningen.”

Projectdirecteur Hoef en Haag CV, Jeroen Officier: “Voor het projectteam is het een hele uitdaging geweest om onze ambities op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en hoogwaardige kwaliteit waar te maken. Als Hoef en Haag CV zijn wij er daarom extra trots op om een plan als De Erven te mogen maken. De combinatie van robuuste houten balken, rieten daken en verschillende kleuren bakstenen, planken en kozijnen maakt bijna alle woningen in De Erven uniek.”


Het plan is een ontwerp van Hans Been Architecten BNA. De architect heeft zich laten inspireren door oude boerderijen. Er is een bijzondere sfeer ontstaan door traditionele elementen te combineren met het moderne buitenleven. “De natuurlijke materialen en kleuren zorgen voor een warme sfeer en laten je echt teruggaan naar de sfeer van oude landweggetjes hier uit de omgeving.”


Groen speelt een grote rol in De Erven. Boomgaarden en groene erven geven lucht en ruimte aan dit deel van Hoef en Haag. Rustig wonen met alle voorzieningen van Het Dorpshart om de hoek. De Erven is speels ingericht. Kleine paadjes, erfjes, boomgaarden, grote voortuinen, verschillende stijlen architectuur en ontmoetingsplekken. Parkeren op eigen terrein of op kleinschalige parkeerhofjes.


q www.hoefenhaag.nl