Afbeelding

Gluurpietjes zoeken in Everdingen

everdingen • Ondanks alle beperkingen, is er in Everdingen nog een klein feestje rondom Sinterklaas gehouden. Op Facebook werden onlangs 'gluurpietjes' gedeeld, waarna het idee voor Everdingen ontstond.

De ouderen van Everdingen hebben tijdens de spel- en koffieochtend de gluurpietjes gekleurd en voorzien van een nummer van 1 tot en met 7. De kinderen hebben, nadat de gluurpietjes waren verspreid, in zeven straten gezocht naar deze pietjes. Als ze alle zeven huisnummers hadden verzameld konden ze bij de Piet in opleiding (die stond bij het adres van gluurpietje nummer zeven) wat lekkers halen. Het zoeken naar de gluurpietjes was een groot succes: zo'n honderd kinderen hebben mee gezocht.

De activiteit is gesponsord door het Sinterklaascomité van Everdingen. De organisatie lag in handen van Kirsten Huismans en Mariejanne Degenkamp.


Aanmelden collecte Jantje Beton

regio • Clubs en verenigingen kunnen zich sinds vorige week weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 maart 2021 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. Vijftig procent van de opbrengst is voor de eigen club en vijftig procent is voor Jantje Beton.

Eén keer per jaar houdt Jantje Beton een grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scoutinggroepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte: ook speeltuinen en organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen. Meer informatie en tips: jantjebeton.nl/collecte.