Tafeltje Dekje zoekt chauffeurs

lexmond • Ook in deze moeilijke tijd, wat betreft het corona, blijven de vrijwillige chauffeurs bereid om maaltijden te bezorgen voor Tafeltje Dekje in Lexmond. Extra hulp is hierbij welkom. Aanmelden voor Tafeltje Dekje kan bij coördinator Heleen Wiering- de Vaal via 0347-431815 of hadevaal02@gmail.com.

In Lexmond worden de warme en koelvers maaltijden rond het middaguur bezorgd.


TipVHL: december en corona

vijfheerenlanden • Er is weer een nieuwe enquête uitgegaan voor het burgerpanel TipVijfheerenlanden, een initiatief van Toponderzoek en nieuwsblad Het Kontakt. In de enquête draait het dit keer vooral rondom corona en de maatregelen die van december 2020 een andere maand maken dan voorgaande decembermaanden. Zo gaat de enquête in op de mondkapjesplicht die vanaf 1 december van kracht wordt. Ook het thuiswerken wordt kort aangestipt. Daarnaast is er ruimte voor het beantwoorden van vragen over de feestdagen, die dit jaar zeer waarschijnlijk anders ingevuld gaan worden. En ook de jaarwisseling en het vuurwerkverbod komt in de enquête aan bod. Iedereen vanaf 16 jaar kan via het burgerpanel TipVijfheerenlanden zijn of haar mening geven over actuele thema’s in de gemeente. Het Kontakt is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. Aanmelden is mogelijk op: www.TipVijfheerenlanden.nl.

Toponderzoek heeft in 70 gemeenten in Nederland burgerpanels ingesteld. De praktijk heeft al uitgewezen dat sommige onderzoeksresultaten worden meegewogen in de politieke besluitvorming. De panelleden kunnen ook zelf onderwerpen aandragen waarover zij geraadpleegd willen worden.