Samen zijn in Vianen, op eerste kerstdag

vianen • De afgelopen jaren organiseerde Open Huiskamer Vianen het kerstdiner voor alleengaanden.

De Open Huiskamer is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Voor mensen die behoefte hebben aan (meer) contact. Er zijn verschillende activiteiten voor verschillende groepen. Elkaar ontmoeten, nieuwe contacten maken, elkaar ondersteunen, ervaringen delen, sámen iets doen. De activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers die ook in de buurt wonen.

Door het heersende coronavirus zal de kerstviering dit jaar anders worden, echter kerst overslaan is zéker geen optie. Zeker niet in deze tijd, waarin veel mensen de dagen alleen thuis hebben doorgebracht.


Onder het motto ‘Niemand hoeft alleen te zijn op eerste kerstdag’ zullen weer veel vrijwilligers actief zijn om alleengaande deelnemers, ondanks alles, een onvergetelijke kerst te bezorgen.


Drie opties

Als deelnemer kan men zich aanmelden voor drie opties, namelijk voor een huisbezoek met een kerst high tea. Een kerstvrijwilliger komt dan bij de deelnemer langs.


Een andere optie is een kerstdiner bij een gastvrije vrijwilliger thuis.


Ook is het mogelijk om gekoppeld te worden aan andere deelnemers om samen bij één van hen thuis een kerstdiner te houden.


Welke optie ook is gekozen, alles verloopt volgens de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM.


Voor deze kerstactie is Open Huiskamer Vianen nog op zoek naar gastvrije mensen die alleengaanden willen uitnodigen om op 25 december bij hen kerst te komen vieren. Ook vrijwilligers die willen helpen, bijvoorbeeld als chauffeur, in de kookploeg, als gastvrije hosts en high tea/ bezoekvrijwilligers zijn van harte welkom.


Aanmelden of meer informatie: Mariska Eiflaar, 06-45936758 of openhuiskamer@welzijnvianen.nl.