Aan de slag met toerisme

regio • De gemeente Vijfheerenlanden wil de komende jaren 20 procent meer toeristen naar het gebied trekken. Dat is één van de uitgangspunten in de nieuwe beleidsvisie toerisme en recreatie.

De toeristische sector in de Vijfheerenlanden is een sector met groeipotentie. De gemeente wil de samenwerking binnen en buiten de regio versterken. Citymarketing gaat veel meer dan nu de steden in de gemeente verbinden met het buitengebied. Ook moeten de recreatieve (vaar)routes worden geoptimaliseerd en de kleinschalige overnachtingsmogelijkheden worden vergroot. Een ander aandachtspunt is het optimaliseren van de samenwerking met (lokale) stakeholders.

Oorspronkelijk was er op 30 maart een toerismebijeenkomst gepland, waarbij input zou worden opgehaald voor de visie. Die bijeenkomst ging vanwege de coronacrisis niet door. Inmiddels is er wel een enquête onder recreatieve ondernemers gehouden, en een avond georganiseerd met recreatieve ondernemers. Voor dit jaar staat nog een enquête gepland onder bewoners. Het is de bedoeling dat de visie op 9 maart 2021 in het college wordt besproken en op 22 april ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.