Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Verrassing voor kinderen Voedselbank

vianen • Yori Paulssen uit Vianen heeft een inzamelingsactie gehouden voor de kinderen uit de 40 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank Vianen. Maar liefst 125 inwoners doneerden geld. In twee dagen tijd werd een bedrag van ruim 750 euro opgehaald.

De actie was vooral gericht om de zestig kinderen iets extra’s te schenken tijdens de Sinterklaasperiode. Met het ingezamelde geld kocht Yori chocoladeletters, muntzakjes, advent kalenders, pakken gevulde koeken, zakken pepernoten, pakken chocoladelollies, zakken verse krentenbollen en kaasstengels. En verder nog rijst, soep en zoet voor op brood.


Reacties

Het snoepgoed en de andere lekkernijen werden donderdagmiddag gedoneerd bij de Voedselbank. Die heeft het vervolgens in pakketten overhandigd aan de veertig gezinnen. “De reacties waren overweldigend”, zegt contactpersoon Anthoinette Vos. “Het is geweldig dat er in deze moeilijke tijd mensen zijn die op deze manier met ons mee willen denken. Het is echt super.”


Er zijn de afgelopen weken overigens nog meer mooie acties gehouden. De kerken van Everdingen en Hagestein hebben tijdens Dankdag voor Gewas en Arbeid gecollecteerd voor de Voedselbank. De Kringloopwinkel heeft een bedrag gedoneerd van duizend euro. Jørgen Heinink, uitbater van het dorpshuis in Everdingen, is eveneens een actie gestart. Men kan bij hem voor een bedrag van 25 euro een verzoekplaat aanvragen. Ook is hij al volop bezig met een kerstactie.


Uiterste best

Voedselbank Vianen doet haar uiterste best om hen die dat nodig hebben te voorzien van hun meest noodzakelijke levensbehoeften. Daarvoor is men afhankelijk van het voedsel en andere spullen die aan ons worden geschonken. "Ondanks het feit dat we kunnen rekenen op de steun van een flink aantal partijen, komt de bodem van onze voorraden in zicht", schrijft de Voedselbank op zijn Facebookpagina.


Er is bij de Voedselbank vooral behoefte aan lang houdbare etenswaren, zoals blikken maaltijdsoep, pasta's en saus in droge vorm- jam, pindakaas en hagelslag, wereld maaltijden, blikjes vis en rijst. "Juist die voorraad raakt uitgeput en natuurlijk wil het bestuur van de voedselbank dit voorkomen, zeker nu de feestdagen in aantocht zijn. Feestdagen die toch al anders lopen dan we gewend zijn, nu we meer de gezelligheid thuis moeten zoeken/ maken."


Hulp

Wie de Voedselbank financieel wil ondersteunen kan dat doen door een bedrag te storten op gironummer NL68 INGB0000295713 t.n.v. Voedselbank Vianen.