• Een recent opgeleverd project van SolarOplossing
• Een recent opgeleverd project van SolarOplossing Foto: Aangeleverd

Oprichters: 'Wij willen kolen- en kerncentrales verslaan'

SolarOplossing naar pand in Lexmond

giessenburg/lexmond • Na een succesvolle start in Giessenburg gaan ze nu verder in een groter pand aan de Nieuwe Rijksweg in Lexmond.

De oprichters werken tegenwoordig met een groter team aan omvangrijkere projecten. Zo zijn zij momenteel voor een opdrachtgever bezig met de plaatsing van zonnepanelen die 0,8 megawatt kunnen opbrengen, voldoende om 350 huishoudens tegelijkertijd van elektriciteit te voorzien. Naast de behoefte aan een grotere en meer representatieve ruimte, speelt ook de centrale ligging van de nieuwe locatie mee. “Onze klanten zitten steeds meer in het hele land”, aldus Jan-Kees.


SolarOplossing werkt met een vast team van vier personen en huurt daarnaast mensen in. Jan-Kees had een commerciële functie in de it en had altijd al affiniteit met nieuwe producten, technieken en duurzaamheid. Joost komt uit de olie- en gasindustrie. "Drie jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid te gaan werken voor een grote Chinese partij in de zonne-energie", aldus Joost.

"Ik had sterk het gevoel dat ik niet te lang meer in de fossiele brandstofindustrie moest blijven. Hernieuwbare energie heeft de toekomst. Voorheen kwam ik vaak in de haven van Rotterdam en rook de dampen uit de olie- en gasindustrie. Als je logisch nadenkt snap je dat het op zo’n grote schaal niet gezond is. Wij willen kolen- en kerncentrales verslaan door commercieel interessantere, goedkopere energie op te wekken.”


Ook Jan-Kees heeft veel affiniteit met de producten die hij aanbiedt. “Ik vind het leuk om commercieel en ondernemend bezig te zijn en dit is ook echt een product waar ik achter sta.”

Steeds meer bedrijven zien dat investeren in zonnepanelen interessant is. Jan-Kees: “Ze zorgen voor een goed rendement. Een andere reden is het duurzaamheidsaspect, voor henzelf en vanwege de uitstraling naar hun klanten. Daarnaast krijgen bedrijven die duurzame energie opwekken pluspunten als ze meedoen met tenders of aanbestedingen. Ook de overheid moet duurzaamheidsdoelstellingen halen en zal bedrijven daartoe in de toekomst gaan verplichten. Wij zeggen tegen ondernemers: sorteer daarop voor, want op een gegeven moment moet je gewoon.”


Waarom kozen klanten voor SolarOplossing? "We zijn sterk in het vinden van de ideale opstelling en de beste manier van terug leveren", vertelt Jan-Kees. “Klanten zeggen dat dit ons onderscheidt, waardoor een plan nog beter past bij de behoeftes. We werken samen met de TU in Delft, maken gebruik van hun expertise en kunnen daardoor verder kijken dan de meeste partijen. We gaan ver in het meedenken en kijken op een creatieve manier naar de mogelijkheden. Daarnaast speelt mee dat we nog relatief nieuw zijn en weinig overhead hebben, waardoor we slimmer kunnen werken. We hebben goede systemen en korte levertijden. We willen de markt opschudden.”

Joost: “We zijn ook een denktank. Ik ga regelmatig naar Duitsland, waar ze een stuk verder zijn in zonne-energie. We willen altijd de techniek van de toekomst bieden.”

Belangrijk onderdeel van de strategie is dat het bedrijf alleen met A-merken werkt; zowel de zonnepanelen als de omvormers voldoen aan strenge eisen. Leveranciers worden ondersteund door een Europees garantiefonds, wat klanten zekerheid biedt.


Ook voor ondernemers die zelf weinig energiebehoefte hebben maar op hun bedrijfsgebouw wel over een groot dak beschikken, kan SolarOplossing iets betekenen. Het Lexmondse bedrijf huurt hun dak, plaatst er zonnepanelen op en exploiteert de energie. "De klant krijgt er geld voor én een duurzame uitstraling.”


q www.solaroplossing.nl