• Endre Mark (midden) ontmoet leden van de stichting.
• Endre Mark (midden) ontmoet leden van de stichting. Foto: Aangeleverd

Endre Mark wordt burgemeester Reghin

vianen • Na een pauze in verband met covid-19 en de daarmee verband houdende maatregelen worden aanstaande zaterdag 31 oktober weer goederen ingezameld in de loods aan de Lange Dreef in Hagestein.

De afgelopen inzamelingen hebben een flinke hoeveelheid aan diverse spullen opgeleverd. Het bestuur van de stichting Contacten Roemenië - Vianen heeft daarop besloten om ook deze maand door te gaan met inzamelen. Dit betekent dat mensen die spullen in te leveren hebben, tussen 10:00 en 12:00 uur weer welkom bij het magazijn aan de Lange Dreef. Wel zullen de coronarichtlijnen van het RIVM hierbij van toepassing zijn, onder meer de 1,5 meter afstand bewaren.

Ook in Roemenië nemen de coronagevallen weer toe. "In Reghin valt het gelukkig mee en zijn er nog steeds relatief weinig besmettingen vastgesteld maar is het dragen van mondkapjes wel noodzakelijk", schrijft voorzitter Sjaak van der Leij in een persbericht. "De gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezing van de nieuwe burgemeester hebben plaats gevonden op 27 september. Voor Maria Precup zijn de verkiezingen teleurstellend verlopen. Ze is niet gekozen in de nieuwe gemeenteraad."

De oud viceburgemeester, Endre Mark, wordt haar opvolger. Tijdens eerdere bezoeken aan Reghin hebben leden van de stichting al kennis met hem gemaakt. Van der Leij: "We zijn al in gesprek met de nieuwe burgemeester over het voortzetten van de huidige relatie en onze hulptransporten. Zeker in deze coronatijd is het voor ouderen en armen moeilijk om aan voldoende eten te komen en daarom zijn we druk bezig met de voorbereidingen van een najaarstransport. We hopen dit zo snel mogelijk te kunnen laden om nog voor de winter in Roemenië echt doordringt aan te komen en te verdelen."

Donaties om de transporten te kunnen bekostigen kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v.: Stichting Contacten Roemenië-Vianen te Vianen.