Vaak te hard in Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De politie heeft in de afgelopen dagen tijdens diverse snelheidscontroles in dorpen in de gemeente Vijfheerenlanden veel overschrijdingen geconstateerd.
Er werd gecontroleerd op locaties in Ameide, Lexmond, Meerkerk en Leerbroek. Vooral op plekken waar klachten waren binnengekomen. Er werden veel snelheidsovertredingen geconstateerd en er werden door de politie tientallen waarschuwingsgesprekken gevoerd. Volgens een schatting van de overheid is bij 30% van de aanrijdingen snelheid in het spel. “Als bestuurder heb je vaak niet door dat je te hard rijd en hoezeer dat van invloed is op je stopafstand”, aldus de politie. “Daarom willen we je er graag bewuster van maken.”


'Kom in beweging'

vianen • Netwerk Wel Thuis houdt maandagavond 9 november een online bijeenkomst met het thema: ‘Kom in beweging?!’ Deze bijeenkomst is voor vrijwilligers en beroepskrachten die werken met mensen in een kwetsbare positie, denk aan psychische problemen, kwetsbare thuiswonende ouderen en dergelijke.

Bewegen draagt bij aan een vitaler leven. Het positieve effect ervan is voor mensen die in een kwetsbare positie verkeren, misschien nog wel meer van belang dan voor anderen. Door te bewegen verbetert hun mentale en lichamelijke gezondheid. Toch is het niet altijd even makkelijk om in beweging te komen. Met elkaar wordt onderzocht wat mensen weerhoudt om te bewegen en hoe zij ondersteund kunnen worden om dit wel te doen.

Vrijwilliger of beroepskracht en meer leren over dit onderwerp? Of kennis delen? Meld je dan aan, deelname is gratis. De bijeenkomst is van 19:00 tot 20:30 uur. Aanmelden kan via netwerkwelthuis@welzijnvianen.nl onder vermelding van ‘online bijeenkomst 9 november’. Graag hierbij naam en organisatie vermelden. Na aanmelding ontvangen deelnemers een linkje en een korte toelichting waarmee zij kunnen deelnemen aan de bijeenkomst.


Bartholomeus in rvb Rivas Zorggroep

gorinchem • De raad van toezicht van Rivas Zorggroep heeft Mariëlle Bartholomeus benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur. Met ingang van 1 januari 2021 vormt zij samen met Michiel van Roozendaal de raad van bestuur van Rivas Zorggroep. Mariëlle volgt Kees Heijblom op die vanwege pensionering stopt als bestuurder. Mariëlle Bartholomeus is momenteel neuroloog en zat in de directie als medisch directeur van het ziekenhuis Bernhoven in Uden. Zij heeft de afgelopen jaren verschillende medische functies en directiefuncties vervuld bij Bernhoven en was tevens bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Ze werd onlangs verkozen tot Topvrouw 2020.