Krappe zege De Albatros

vianen • Het waterpoloteam van De Albatros behaalde zaterdag een krappe 10-9 zege tegen UZSC uit Utrecht. Het team liet onder de nieuwe leiding van aanvoerder Nils van Bruggen bij vlagen heel mooi spel zien. Voornamelijk de eerste twee periodes trok Albatros hard door en stond het al snel op een 7-4 voorsprong. Gebroeders Luc en Jesse de Zeeuw hadden hier met zes goals een grote aandeel in. Door grote druk op de defensie van UZSC wisten zij hun directe tegenstander in de fout te lokken en de bal meermaals te veroveren waarna de weg naar de goal open lag. In de tweede helft stokte de productie van de doelpunten en begon Albatros meer tegen zichzelf te spelen. Combinaties verliepen moeizamer en de schamele overtalsituaties leverde nul resultaat op. Uzsc kwam langzaam terug in de wedstrijd door een 2-3 winst in de derde periode. De vierde periode leverde daarom meer spanning op dan het snelle begin deed vermoeden. Een snelle uitbraak van Luc de Zeeuw leverde hem een strafworp op die door Lucas Schreuder werd verzilverd. Toch wist UZSC de marge terug te brengen middels twee goals tot 10-9 voor de laatste twee minuten. De Albatros bracht zichzelf verder in de problemen door het weggeven van twee keer een man meer aan UZSC. Keeper Nils van Bruggen wist zijn doel met snelle reflexen verder schoon te houden en de 10-9 winst veilig te stellen.