Servia herpakt koppositie

vianen • De volleybalheren van Volleybaldingen.nl/Servia zijn na een overwinning tegen NVC uit Nieuwegein weer koploper in de eerste divisie. In eigen huis werd het 3-1.

Voor Servia was deze derby vooral een prestigekwestie. Van het huidige team van het Viaanse team zijn Rik Meuleman, Kelvin Wolken, Lars Oostrom en Michiel de Haan ook één of meerdere seizoenen voor NVC uitgekomen. De eerste set ging gelijk op. Vincent de Bie kwam een aantal keer in het veld om te serveren. Hierdoor werd rond het 20e punt een gaatje geslagen met NVC, wat niet meer werd weggegeven. Met een sterk blok van Lars Oostrom en Wayne Hol werd het laatste punt binnengehaald (25-23). De start van de tweede set was voor Servia. Spelverdeler Wayne Hol kon goed zijn middenaanvallers Lars Oostrom en Jan Peter Kok bereiken. NVC liep gedurende set de achterstand in en wist door een goede serviceserie aan het einde van de set alsnog de winst te pakken (24-26). In de derde set deed Servia er weer een schepje bovenop. Met Yme Veenje op de plek van Johan Beijen ging het team van Michiel de Ruiter sterk van start. Het goede spel werd doorgezet en Servia trok de set redelijk eenvoudig naar zich toe (25-18). In de vierde set stond al snel een voorsprong van 12-7 op de borden voor Servia. Daarna ging het stroever en had Servia meer moeite om de punten te scoren. NVC kwam nog dichtbij, maar het was niet genoeg: 25-22 voor de Vianezen.

Op zaterdag 17 oktober staat voor Servia een uitwedstrijd tegen een team uit Woerden op het programma. Aanvang 15:45 uur.

VIKO in stromende regen onderuit

vianen • De korfballers van Synergo waren zaterdag in de stromende regen met 12-15 te sterk voor thuisclub VIKO. Het team uit Utrecht begon voortvarend en was in de beginfase duidelijk de betere ploeg. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong. Tien minuten voor het rustsignaal wisten de Vianezen de achterstand terug te brengen tot één punt. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op.

Beide ploegen scoorden om en om en tot ver in de tweede helft hielden VIKO en Synergo elkaar in evenwicht. VIKO werd door de ploeg uit Utrecht meerdere malen op hardhandige wijze afgestopt, wat zesmaal tot een strafworp leidde. VIKO wist er slechts één van te verzilveren.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Vikash Missier -6 Aron Neijmeijer - 2, Thorven Oostrom - 1, Jelmar van Zoolingen - 1, Linsey van Mourik - 1 en Romy Houweling - 1.

Op zaterdag 17 oktober speelt VIKO uit tegen het Nijmeegse Noviomagum. Noviomagum is een onbekende tegenstander en staat met één punt minder net achter VIKO op de ranglijst. Op 24 oktober speelt VIKO de laatste wedstrijd van het veldseizoen voor de winterstop: een uitwedstrijd tegen NOVA 1.

Winst en verlies Volley Meerkerk'95

meerkerk • De vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 heeft de eerste overwinning in de eerste divisie te pakken. VC Velden werd overtuigend met 0-4 verslagen: 16-25, 14-25, 13-25 en 19-25. De Meerkerkse mannenploeg ging in Rotterdam opnieuw kopje onder. Het werd 4-0 voor Volley Zuid: 25-19, 25-21, 25-11 en 25-22.