Dubbele opbrengst voor Stichting de Iris

vianen • Stichting de Iris heeft van maandag 21 september tot 4 oktober meegedaan met de landelijke collecte HandicapNL in Vianen en omgeving.

Vijftig procent van de opbrengst van de collecte gaat naar Stichting de Iris. 83 collectanten, waaronder leerlingen van het Oosterlicht College, hebben gecollecteerd in Vianen, Lexmond, Hoef en Haag en Hagestein. Samen hebben zij 2.805 euro opgehaald. Vanwege corona heeft Stichting de Iris dit jaar ook digitaal gecollecteerd. Dat bleek een groot succes. Twintig collectebussen hebben met 293 donateurs 5.385 euro opgebracht. In totaal is er 8.190 euro opgehaald, waarvan 4.095 euro voor Stichting de Iris. Dat is meer dan twee keer zoveel als vorig jaar.


De toekomstige bewoners van Stichting de Iris willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun bijdrage en alle collectanten voor hun inzet. Stichting de Iris bouwt aan een fijne, levensloopbestendige woning voor 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Vianen. Een eigen plek waar zij zich veilig en vertrouwd kunnen voelen waar professionele 24-uurs zorg en begeleiding aanwezig is.


De voorbereidingen voor de bouw op Zorglandgoed Bloemendaal zijn in volle gang. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met LekstedeWonen en de gemeente Vijfheerenlanden. Naar verwachting start de bouw eind 2020 en wordt ‘De Iris’ in de loop van 2021 opgeleverd.

Meer informatie:


q www.stichtingdeiris.nl