Muziekpodium past programma aan

vianen • De veiligheidsmaatregelen in en om publieke ruimten, raken ook de uitvoering van het jaarprogramma van het Muziekpodium van Stichting Kunst en Cultuur. Nu het dringend advies geldt dat het toelaten van slechts dertig mensen voorlopig de veilige norm is in gebouwen zoals de Grote Kerk van Vianen, dwingt dat de organisatie de plannen bij te stellen. Omdat de concerten geen levensbeschouwelijk karakter dragen, wordt daarom niet gezocht naar een uitzonderingspositie.

Het was al moeilijk om voor musici geschikte oefenruimte te vinden. Nu daar de beperking van het aantal bezoekers per evenement bij komt is het op korte termijn niet haalbaar concerten te laten uitvoeren zonder schade op te lopen in zijn breedste betekenis. Concreet betekent dit dat het concert, gepland op 31 oktober 2020, wordt doorgeschoven naar een geschikte datum in het najaar van 2021. Naar een alternatief concert voor 31 oktober wordt niet gezocht. De datum vervalt.

Daarnaast zijn van de overige concerten enkele zaken minder duidelijk geworden. Reden voor de organisatie om deze evenementen uit de spotlights te halen. De aandacht wordt nu specifiek gericht op de concerten van zondagmiddag 15 november 15:00 uur, door het Nieuwegeins Amateur Symfonie Orkest; zaterdagavond 21 november 20:00 uur, door Octagon+ met het Requiem van Rutter; zondagmiddag 29 november 16:00 uur, door het Amersfoorts Kamerkoor en maandag 21 december 17:00 en 20:30 uur, Weihnachtsoratorium onder leiding van David Robinovich.


Tijdelijke regeling Cultuurfonds

regio • De culturele sector is hard getroffen door de coronacrisis. Nu podia, musea en theaters voorlopig moeten blijven inspelen op de anderhalvemetersamenleving, wil het Cultuurfonds Utrecht een helpende hand bieden. Daarom wordt van 26 oktober tot en met 6 november 2020 de tijdelijke corona-investeringsregeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heropend.

De tijdelijke noodregeling is specifiek bestemd voor kleinere instellingen en organisaties in de provincie Utrecht. Podia, musea, verenigingen en natuurorganisaties kunnen een bijdrage aanvragen voor investeringskosten. Het kan gaan om zaken voor herinrichting van hun locatie, aankopen die passen binnen de voorgeschreven overheidsrichtlijnen of andere direct daaraan gerelateerde kosten. Het Cultuurfonds Utrecht draagt maximaal 2.500 euro bij per aanvraag. Meer informatie:

q cultuurfonds.nl/utrecht


Langs de Limes

regio • In oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, houdt Romeinse Limes Nederland een Instagram Fotowedstrijd. Het doel van de wedstrijd is om foto’s te verzamelen van mensen die de Romeinse Limes in Nederland beleven. Uit de ingezonden foto’s worden in november drie winnaars gekozen, één door het redactieteam van Romeinse Limes Nederland en twéé door het publiek. Meedoen is simpel: post de foto vóór 1 november op Instagram met de hashtag #limesfotowedstrijd en tag @romeinselimes. De grens van het Romeinse Rijk, de Limes, volgt de loop van de Rijn, Kromme Rijn en Oude Rijn door Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland.

q www.romeinen.nl