Afbeelding
Foto: HJMARKS

1 Wat betekent Paardenmarkt Vianen voor jou?

Woensdag 7 oktober gaat vanwege corona voorbij zònder Paardenmarkt Vianen. Jammer, vind ook Fenna Mossel, Vriend van de Paardenmarkt.

Fenna: "Het is onze nationale feestdag, waar ik als Vianees erg trots op ben. Als klein kind begon het met de lampionnenoptocht en de kermis. Later draaide het voornamelijk om de paarden, de keuring en het ringrijden. Daarna om familiebezoek. Samen erwtensoep eten, bij opa en oma."

2 Hoe ben je betrokken geraakt bij de Paardenmarkt Vianen?

Fenna: "In Vianen geboren en getogen kun je er niet om heen, het wordt met de paplepel ingegoten. Dat is ook de reden dat ik destijds bij het Paardenmarktcomité ben gegaan, om te zorgen dat de Paardenmarkt zou blijven bestaan."

3 Wat is je leukste herinnering aan de Paardenmarkt?

Fenna: "Toen ik in de ring stond als lid van het Paardenmarktcomité, liepen er eens twee dames verwonderd langs. Eén van hen tikte mij aan en vroeg: “Wat leuk! Is dit elke woensdag?' Och, ze moest eens weten hoeveel voorbereiding we nodig hebben om dit te organiseren."

4 Was je verrast dat het evenement niet doorgaat?

Fenna: "Het lag in de lijn der verwachtingen, maar het is wel heel erg zuur. Ik zal de hele sfeer, de Voorstraat waar je over de hoofden kunt lopen en de klanken van de Radetzkymars die door de straten klinkt, enorm missen."

5 Wat ga je nu doen op deze dag?

Fenna: "We zijn samen als gezin om erwtensoep en oliebollen te eten, ik ga mijn oma opzoeken in Batenstein. Én ik hang de vlag uit! Zullen we dat allemaal doen?"