Bibliotheek treft nieuwe maatregelen

vianen • In navolging van de aangescherpte landelijke maatregelen treft ook de Bibliotheek Vianen extra maatregelen. Er wordt weer een mandjesbeleid ingevoerd.

Daarnaast geldt een registratieplicht voor mensen die in de Bibliotheek komen werken, studeren, gebruik maken van de computers of een activiteit bezoeken. En door personele onderbezetting is de Bibliotheek Vianen genoodzaakt om tijdelijk op vrijdagavond haar deuren te sluiten. Binnen de overige openingstijden blijven bezoekers van harte welkom.

Met ingang van woensdag 30 september wordt bezoekers van de Bibliotheek gevraagd een mandje te gebruiken. Zijn de mandjes op? Dan wordt men verzocht buiten te wachten totdat er weer een mandje beschikbaar is. Ook mensen die komen werken, studeren of gebruik willen maken van een computer, worden verzocht een mandje mee te nemen. Van iedereen die in de Bibliotheek komt werken, studeren, een computer gebruiken, of een activiteit bezoekt, wordt verlangd zich te registreren. Formulieren hiervoor zijn beschikbaar bij de ingang. Leden en niet-leden worden opgeroepen om de Bibliotheek gericht te bezoeken en de verblijfsduur zo kort mogelijk te houden. Vooralsnog gaan alle activiteiten door, ook hiervoor geldt een registratieplicht.

Op vrijdagen is de Bibliotheek in Vianen de komende tijd open tot 17:00 uur, dat heeft te maken met de personele bezetting. Ook bij de bibliotheek vallen medewerkers en vrijwilligers uit vanwege de coronamaatregelen. De openingstijden van de bibliotheekpunten in Everdingen, Hagestein en Zijderveld blijven ongewijzigd. In verband met de personele onderbezetting kan het voorkomen dat er dagdelen zijn dat de Bibliotheek open is als zelfservicebibliotheek. Vragen kunnen gesteld worden via 085–4835432.