• Zeidi Ronkes Agerbeek, de nieuwe tandarts in Vianen.
• Zeidi Ronkes Agerbeek, de nieuwe tandarts in Vianen. Foto: Dick Aanen

'Mooie tanden zijn je visitekaartje'

vianen • Zeidi Ronkes Agerbeek (31) uit Amsterdam opent deze maand in een ruim pand aan de Stuartweg 15c in Vianen haar eigen tandartspraktijk. Ze werkt daar voorlopig in haar eentje, maar op termijn is er ruimte voor nog twee collega-tandartsen.

Zeidi kwam op haar 17e vanuit Suriname naar Nederland, waar ze startte aan een universitaire studie aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde te Amsterdam (ACTA). Ze haalde haar bul op haar 24e. De afgelopen zeven jaar deed ze als tandarts zzp'er veel ervaring op bij diverse tandartspraktijken in het land. "Ik vond het heel belangrijk om eerst een goede tandarts te worden en alle onderdelen van de algemene tandheelkunde goed te beheersen. Om zo een goede basis te kunnen vormen voor mijn eigen praktijk."


Amsterdam

Haar schoonzus Larissa de With, die drie jaar geleden een huisartsenpraktijk startte in Hoef en Haag, heeft Zeidi (onder andere) gemotiveerd om een tandartspraktijk in Vianen te starten. "Ik overweeg om van Amsterdam naar Vianen te verhuizen. Ik ben het gehaaste leven van de stad een beetje zat. Het stadsleven is mooi als student en de tijd erna. Maar momenteel past het niet meer zo bij mij."


Zeidi werkte de afgelopen drie jaar in een tandartsenpraktijk in de Vijfheerenlanden. "Daardoor heb ik wel een binding gekregen met deze streek. De mensen hier zijn gemoedelijk. Ze hechten waarde aan persoonlijk contact en willen in de praktijk een vast gezicht zien. Ik vind het fijn om een band op te bouwen met mijn klanten. Dit is prettig voor zowel de klant als de behandelaar."


Creatief

Als klein meisje wist Zeidi al dat ze tandarts wilde worden. "Ik was altijd al creatief, voortdurend bezig met handenarbeid en ik bezat een fijne motoriek. Dat is een heel groot voordeel als je tandarts wilt worden." Ze heeft affiniteit met het esthetische aspect van de tandheelkunde, zoals het maken van facings, kronen of het bleken van tanden. "En ook het behandelen van slijtage van het gebit, zoals het weer langer maken van tanden die door slijtage korter zijn geworden. Het geeft een enorm voldaan gevoel als je mensen weer een mooie smile mee kan geven, waardoor je ze ook echt gelukkig kunt maken. Want mooie tanden zijn heel belangrijk. Tanden zijn je visitekaartje."

Zeidi hoopt veel patiënten te mogen inschrijven uit het nieuwe dorp Hoef en Haag, Vianen en omliggende plaatsen. Voorlopig wil ze vooral dat de praktijk op rolletjes loopt. "Dan vind ik vanzelf de rust om er later wat dingen bij te gaan doen. Het is belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Het wordt een laagdrempelig praktijk, waar ik nog echt de tijd neem voor m'n klanten."

Meer informatie via 0347-700204 of


q www.viadenttandartsen.nl