Geen activiteiten rondom eenzaamheid

vijfheerenlanden • SamenDoen, Welzijn Vianen en de gemeente Vijfheerenlanden hebben moeten besluiten de geplande activiteiten in de Week van de Eenzaamheid te annuleren. Vanaf 1 oktober zouden medewerkers en vrijwilligers op verschillende publieke locaties aandacht vragen voor de vele openstaande hulpvragen naar gezelschap. Met de aangescherpte corona-maatregelen zijn de organisatoren van mening dat, als je de inwoners van Vijfheerenlanden oproept om zoveel mogelijk thuis te werken en niet voor de gezelligheid naar winkels en markten te gaan, een dergelijke actie niet passend is. Zij hopen de actie later in het jaar wel door te kunnen laten gaan. “Eenzaamheid laat zich tenslotte niet vangen in een week”, zo redeneren de organisatoren.

Verlies voor VIKO

vianen • Voor VIKO stond zaterdag de wedstrijd tegen koploper Victum uit Houten op het programma. VIKO ging goed en geconcentreerd van start, nam meteen initiatief en stond na 10 minuten met 3-1 voor. Tot de laatste 5 minuten voor rust ging de wedstrijd gelijk op en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Enkele minuten voor rust liep Victum uit naar een 6-9 voorsprong, waarna Vikash Missier in de laatste seconde, de 7-9 door de korf schoot. In de tweede helft bracht de coach van VIKO Robin van Dijk in het veld die meteen scoorde. Dat was het laatste wapenfeit van VIKO’s zijde. Victum speelde zeer geconcentreerd en op hoog niveau de aanvallen uit en scoorde keer op keer, terwijl VIKO knokte voor ieder doelpuntje. Binnen 15 minuten liep Victum uit naar een 11-22 voorsprong. De laatste twee doelpunten kwamen nog op de naam van de ploeg uit Vianen. Eindstand: 13-22. Zaterdag 10 oktober komt Synergo uit Utrecht op bezoek in Vianen.