Verdiende zege voor SC Everstein

everdingen • Op basis van de tweede helft was er maar één ploeg die verdiende te winnen. SC Everstein ontdeed zich met 2-1 van Capelle.

De wedstrijd was amper begonnen of doelman Ricardo de Keijzer moest al vissen. Na een voorzet van links vloog een halve achterwaartse volley van Ferry Caron pardoes in de kruising: 0-1. Het antwoord van de thuisclub bestond uit een schot van Robbie de Roos dat net over de lat verdween. Nadat de keeper van Capelle knap had gered op een schot van Davey Diks was het een minuut later wél raak. Een voorzet van links werd door De Roos afgerond met een schot in de verre hoek: 1-1.

De laatste fase voor de pauze was voor de bezoekers, maar die gingen slecht om met de mogelijkheden die ze kregen.

Ook na de thee was het aanvankelijke magertjes wat de teams lieten zien. De passing over en weer was af en toe erg zwak, waardoor het een rommelig potje bleef waarin de creativiteit ver te zoeken was. Nadat De Roos een voorzet van Simon van Zante net naast had gekopt zette de thuisclub in de twintigste minuut een vlot lopende aanval op met Diks als eindstation: 2-1.

De roodwitten gingen daarna beter voetballen en tegen Capelle, dat er niets meer van bakte, deden zich meer dan voldoende kansen voor om op 3-1 te komen. Met name die van invaller Joran het Lam en Van Zante hadden een beter lot verdiend.


SV Meerkerk holt achter feiten aan

meerkerk • SV Meerkerk maakte op het eigen sportpark De Burcht kennis met de kwaliteit van Hardinxveld, dat met 3-5 zegevierde. "Titelkandidaat nummer 1, geen twijfel mogelijk", aldus verliezend coach Gert-Jan Koekkoek.

"We kwamen vrij snel met 0-2 achter en dat had niets met onze start te maken, maar puur met de kwaliteit van onze tegenstander. Dietmer Mesker verkleinde net voor rust de marge en had de gelijkmaker op de schoen. Maar de scherpe voorzet belandde op zijn scheenbeen."

Koekkoek zag kort na de spelhervatting dat Hardinxveld wel scoorde: 1-3.
"Vervolgens verzuimden wij de aansluittreffers te maken, waardoor de afstand te groot bleef om Hardinxveld pijn te doen. Jammer, want ik merkte wel dat ze bij onze treffers (2-4 door Floren Streefkerk en 3-5 door Daan van der Leun) zenuwachtig werden."


Ameide verliest van leep Vuren

ameide • De toeschouwers achter het hek aan de Kerkweg en op de fruitkisten zagen de thuisploeg met 2-4 verliezen van een sterk acterend Vuren.

"Een leep en goed voetballend ploegje, met drie enorm snelle aanvallers. Daar hadden wij geen grip op, net zoals de voorgaande wedstrijden eigenlijk. Met mijn spelers ga ik de komende trainingen eens goed nadenken hoe we niet telkens in het mes moeten zien te lopen", aldus Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout.

"Na een goede voorbereiding hebben we na drie wedstrijden pas drie punten en dat is teleurstellend."

De doelpunten van Roel de Kruijk en Jorian de Hoop waren niet voldoende, simpelweg omdat Vuren er vier maakte.