Eerste puntenverlies voor Brederodes

lopik/ utrecht • Vianen verloor met 3-2 van UVV terwijl Brederodes gelijkspeelde tegen Lopik: 1-1.

Het gehavende Vianen begon goed. In de derde minuut gaf Justin Mouhmy een niet te missen voorzet op Johan Scheffer: 0-1. Gedurende de eerste helft hadden de tricolores de regie in handen. De vrije man werd steeds gevonden en verdedigend stond het als een huis. UVV moest het doen met één kansje. Na rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Rond de twintigste minuut kwam UVV langszij: 1-1. Kort daarna kwam de bal na een hoekschop bij de tweede paal voor de voeten van Danny Stoffelen en dat betekende 1-2.

Nadien verloor Vianen het overzicht. Uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied kwamen de Utrechters opnieuw op gelijke hoogte: 2-2. Ondanks een rode kaart voor een UVV-er zat Vianen niet meer in de wedstrijd. Kort voor tijd scoorde UVV de winnende treffer: 3-2.

Brederodes

In het duel tegen Lopik werd Mike de Groot in de derde minuut onreglementair afgestopt. Marcel Peters schoot de bal vanaf de stip over de lat. In de rommelige wedstrijd werd niet goed gevoetbald. Een schot van de thuisclub werd geblokt door Dennis Bouwman. Diezelfde speler haakte na ruim een half uur een tegenstander. De bal ging opnieuw op de stip, en nu ging de bal er wél in: 1-0.

In de tweede helft was Brederodes dominanter en had meer balbezit. Halverwege de tweede helft werd De Groot goed vrije voor de vijandelijke doelman gezet, en daar wist hij wel raad mee: 1-1.