Winkel van Sinkel nog steeds dicht

vianen • Al vanaf het begin van de Coronacrisis is de Winkel van Sinkel, kringloopwinkel op de hoek van de Korte Kerkstraat/ Klooster in Vianen, gesloten. In de afgelopen week heeft het bestuur van de winkel bekeken of een heropening van de winkel tot de mogelijkheden behoort, uiteraard na het treffen van een aantal noodzakelijke maatregelen om het voor de medewerkers en de klanten zo veilig mogelijk te maken. Uit een gehouden peiling bleek dat ruim de helft van de medewerkers bereid was weer in de winkel te komen werken.

Uiteindelijk heeft het bestuur besloten om de winkel niet te heropenen. In ieder geval niet tot 1 januari 2021.De recente ontwikkelingen met betrekking tot de Coronacrisis, te weten de sterke stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames, liggen ten grondslag aan dit besluit. Het bestuur wil het risico niet nemen dat klanten of medewerkers via de Winkel van Sinkel besmet raken met het Coronavirus.

Tevens is besloten om dit jaar geen oliebollen te bakken, een activiteit die normaal tijdens de paardenmarkt plaats vindt. Dit jaar is er echter geen paardenmarkt en dus zijn er ook geen oliebollen. De organisatie hoopt dat het met Oudjaar wel mogelijk is om oliebollen te verkopen.


Geen voorstelling Ger Zuijdendorp

vianen • Toneelvereniging Ger Zuijdendorp laat weten dat er dit jaar geen voorstelling zal worden gehouden: "Beste theatergasten, 2020 is een uitzonderlijk triest jaar doordat we allemaal getroffen zijn door de grillen van Covid-19. Toneelvereniging Ger Zuijdendorp heeft alle mogelijkheden onderzocht om te kijken of wij in november 2020 de voorstellingen kunnen houden. Vanwege de maatregelen van de overheid hebben wij moeten besluiten om de voorstellingen niet door te laten gaan. Wij betreuren dit ten zeerste maar zien geen andere mogelijkheid."

De toneelvereniging hoopt in november 2021 wel theatergasten te mogen ontvangen, dan vieren zij ook hun 40-jarig jubileum.


Duik in de geschiedenis

regio • De kinderboekenweek heeft het thema 'En Toen…. '. Kinderen van groep 6, 7 en 8 zijn woensdag 7 oktober welkom tussen 14:30 en 16:00 uur welkom in Stadspodium Go in Leerdam om een reis door de tijd te maken naar WO2. Schrijfster Annette van der Plas vertelt over haar boek 'Sunny Twins, De geheime schuilplaats'. Kinderen ontdekken daarbij het bijzondere verhaal van piloten, die in de omgeving zijn neergestort, spelen voor detective, speuren en maken kans op het winnen van mooie boeken. Reserveren is verplicht en kan via www.go-leerdam.nl. De entree bedraagt 2,50 euro.