De Rooie Reigers opent met zege

montfoort • Op de eerste dag van de competitie nam het libreteam van De Rooie Reigers het op tegen De Plaats. Jhon Burggraaf (109) werd door Sjaak Voorhout al in de eerste beurt op achterstand gezet. Het verschil liep snel op tot 30 caramboles. Nadat de Vianer bijna aansluiting had gekregen (57-53) ging het rap. Voorhout maakte achter elkaar series tussen 15 en 23, en tikte de partij in zeventien beurten uit 9148-83): 2-0. Cok Florie trof in Dick Kamperman (140) een tegenstander die zijn avond niet had. Hij speelde een pot zonder poedels, terwijl de Montfoorter niet verder kwam dan een hoogste reeks van 10 caramboles. Mede dankzij een sterk eindschot -57 caramboles in vier beurten- won Florie afgetekend in zeventien beurten (35-212): 2-2. Op papier zouden Hans Duits (70) en Joop Florie aan elkaar gewaagd moeten zijn. Gezien een tussenstand van 27-27 na veertien beurten ging die vlieger een tijdje op. Florie maakte het verschil met een serie van 22 caramboles, en pakte de winst via een slotserie van 11 (44-70 in 21 beurten). Inclusief het bonuspunt leverde dat een 2-5 overwinning op.

Hoofdrol scorende VIKO-dames

eindhoven • De korfballers van VIKO hadden zaterdag in Eindhoven weinig moeite met hekkensluiter Rust Roest. Zonder goed te spelen werd het 10-14 voor de Vianezen.

VIKO speelde met gemak de verdediging van Rust Roest zoek. En ook al speelde de ploeg uit Vianen geen sterke wedstrijd, wel wisten ze de dames goed uit te spelen en waren zij het die de meeste doelpunten op hun naam wisten te zetten. De ploeg uit Eindhoven kon alleen maar door fysiek spel VIKO enigszins bij houden en scoorde zo af en toe een doelpuntje mee, maar echt spannend werd het in de eerste helft niet. In de tweede helft ging VIKO slordiger spelen, maakte veel passfouten en het lukte niet om uit te lopen. Vooral het vak van Aron Neijmeijer speelde slordig in de aanval en kwam niet tot scoren. Het andere vak de verdediging goed op slot, waardoor Rust Roest niet dichterbij kon komen. Coach John van Duuren greep in door Robin van Dijk, die in het tweede team veel gescoord had, in de aanval in te brengen. Robin deed wat van hem verwacht werd en scoorde meteen de 7-12. De wedstrijd was gespeeld en de coach gunde Niels de Jong en Sarah Heijnen ook nog wat speelminuten in het eerste team. Voor de laatste was het haar debuut.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Esmee Dubbers - 4, Romy Houweling - 2, Annelies Visser - 2, Linsey van Mourik - 2, Thorven Oostrom - 1, Vikash Missier - 1, Rick Heijnen -1 en Robin van Dijk - 1.

Zaterdag 3 oktober speelt VIKO om 15.30u thuis tegen Victum 1 uit Houten. Victum staat met één punt boven de ploeg uit Vianen en is een oude bekende voor veel spelers. Het belooft dus een spannende strijd te worden.

Volley Meerkerk'95 nog puntloos

meerkerk • De gepromoveerde vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk’95 is na twee duels in de 1e divisie B nog zonder punten. Van Keistad werd in Amersfoort met 4-0 verloren. In de eerste set gaven de geelzwarten een 6-12 voorsprong te makkelijk uit handen: 25-21. Ook de tweede set ging gelijkop: 25-23. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Volley Meerkerk raakte in een dalletje, waar het niet meer uit kwam: 25-18 en 25-12.