Dino op de Paardenmarktkermis
Dino op de Paardenmarktkermis Foto: Nico Van Ganzewinkel

Kermis gaat door onder strikte coronaregels

vianen • De paardenmarkt in Vianen is dit jaar afgelast, de kermis gaat echter wel gewoon door. Maar wel onder strenge corona-regels. De kermis start dinsdagavond 6 oktober om 18:00 uur en wordt afgesloten op zaterdagavond 10 oktober rond 24:00 uur.

De kermis op het evenemententerrein wordt ingericht conform de coronarichtlijnen. Het terrein is omsloten door hekken. Er zijn twee ingangen/uitgangen waar wordt gemonitord hoeveel bezoekers er in- en uitgaan. Er is meer ruimte tussen de attracties en er zijn verplichte looproutes. Aan de ingangen van de kermis worden borden geplaatst om bezoekers te attenderen op de actuele regelgeving zoals voorgeschreven door de Rijksoverheid. Ook staat er desinfecterende handgel wat door de bezoekers verplicht moet worden gebruikt bij het betreden/verlaten van de kermislocatie. Door middel van borden zal op het terrein de aandacht worden gevestigd op de individuele verantwoordelijkheid van de bezoekers. Zij worden geïnformeerd over de geldende regels, zoals de 1,5 meter afstand voor iedereen van 18 jaar en ouder, en er is toezicht op naleving en handhaving van de regels. Bij elke attractie staan de specifieke regels voor die attractie vermeld. Ook hier staat desinfecterende handgel. Verder zijn er polsbandjes te verkrijgen voor bezoekers onder de 18 jaar. Alle bezoekers dienen de aanwijzingen van de kermisexploitanten, beveiligers, handhavers en vrijwilligers op het terrein op te volgen. Iedereen met symptomen die verband houden met COVID-19 wordt verzocht thuis te blijven en zich te laten testen.

Op de kermis zijn er attracties voor jong en oud. Ook in 2020 zijn de vertrouwde attracties weer aanwezig: schiettent, botsauto’s, draaimolen en de polyp (de spin). Dit jaar geen booster, maar nieuw is de trampoline en de Impact reuzeschommel, een attractie voor durfallen.

De kermis gaat op dinsdagavond 6 oktober vanaf 18:00 tot 23:00 uur open. Op woensdag draait de kermis vanwege het ontbreken van de Paardenmarkt van 13:00 tot 23:00 uur. Op donderdag en vrijdag vanaf 15:00 tot 23:00 uur en op zaterdag van 13:00 tot 24:00 uur.