Paardenmarkt kermis gaat door

vianen • De kermis die traditiegetrouw plaatsvindt in de week van de Paardenmarkt Vianen gaat door. De gemeente Vijfheerenlanden heeft hiervoor een vergunning afgegeven. De kermis op het evenemententerrein wordt ingericht conform de coronarichtlijnen. Zo is er meer ruimte tussen de attracties en zijn er verplichte looproutes. De aandacht zal worden gevestigd op de individuele verantwoordelijkheid van de bezoekers. Zij worden geïnformeerd over de geldende regels, zoals de 1,5 meter afstand houden voor iedereen van 18 jaar en ouder, en er is toezicht op naleving en handhaving van de regels.

Voor mensen die last hebben van prikkels en die toch graag naar de kermis willen, is er op donderdag 8 oktober een prikkelarme kermis van 15:00 tot 16:30 uur. Er is dan er geen fel licht, lichtflitsen, rook of harde muziek en ook draaien de attracties op lagere snelheid. Het afsluitende vuurwerk op zaterdagavond gaat niet door.

De kermis start dinsdag 6 oktober en duurt tot en met zaterdag 10 oktober.

De Paardenmarkt in Vianen zou op 7 oktober plaatsvinden, maar kan niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen.


Leger des Heils zoekt collectanten

vianen • Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Vianen voor de jaarlijkse collecteweek van 23 tot en met 28 november. Aanmelden: www.legerdesheils.nl/collecte.