Meerkerk geeft zege weg tegen VVAC

meerkerk • Het verschil leek na een krap halfuur voetbal op De Burcht gemaakt. Door goals van Sander Slomp en Floren Streefkerk (2x) leidde de ploeg van Gert-Jan Koekkoek riant. Maar VVAC kwam terug, en hoe. Op karakter waren Jurre den Besten en Joran Houweling (2x) trefzeker en werd er een meer dan verdienstelijk gelijkspel binnengehaald.

"Voor ons een gouden punt, maar er had nog meer ingezeten", jubelde VVAC-trainer Miguel Munoz na de 3-3 eindstand. "Zij hadden dit niet verwacht en zeker niet na de eerste 30 minuten. Na onze eerste treffer kregen we vleugeltjes en werd het een evenwichtige wedstrijd, die we - ook na de tweede gele kaart van Jelle de Wit - zelfs hadden kunnen winnen."

Collega Gert-Jan Koekkoek knikte. "We hebben VVAC gevoerd en zij hebben gegeten. Dit mag niet gebeuren. We voetbalden tegen onszelf en zijn duidelijk nog niet waar we moeten zijn. Zo'n tegenstander hadden we in de voorbereiding niet ontmoet."


Roel de Kruijk gevierde man bij Ameide

ameide • Op een zonovergoten sportpark Meihoven was Roel de Kruijk de gevierde man. In blessuretijd wist hij een niet zelfzuchtige actie van Robbert Bakker simpel in te tikken. De redelijk gelijk opgaande derby kreeg alsnog een winnaar.

"Een beetje zuur, want ik was uiteindelijk tevreden met de 1-1", analyseerde Schelluinen-trainer Richard van Gils na afloop. Dankzij enkele tactische ingrepen van collega Westerhout kwam Schelluinen en met name Pascal van Delden niet lekker in zijn spel. "We hebben misschien te veel de lange ballen gehanteerd. In de tweede helft ging dat beter, maar hun keeper (Ruud de Groot - TS) redde twee keer knap."

Schelluinen kwam dankzij een in tweede instantie benutte strafschop van Yannick de Bondt vroeg op voorsprong, maar nog voor de thee trok René van Middelkoop de stand gelijk.


HSSC’61 start goed

's gravenmoer • HSSC’61 kende geen goede voorbereiding op dit seizoen, maar begon de competitie wel met een prima resultaat. Bij ONI won de ploeg van Marcel van Steenis met 1-3. Het werd bijna een droomstart voor HSSC’61, maar de blessure van Jari Aantjes was een behoorlijke smet op de middag. Net terug van een schouderblessure schoot zijn schouder opnieuw uit de kom. “Dat is heel vervelend”, vond Van Steenis. “Even afwachten wat er precies moet gebeuren, maar als hij geopereerd moet worden, kan het wel eens einde seizoen zijn.” Over het spel bij ONI was Van Steenis wel tevreden. “We hebben dik verdiend gewonnen. Voor rust hadden we een mindere fase, maar verder hebben we prima gespeeld.” HSSC’61 al in de openingsfase afstand kunnen nemen van de thuisploeg, maar kwam niet verder dan de 0-1 van Nicky van Dam.

Na de gelijkmaker van ONI raakten de gasten de kluts kwijt. “Toen hadden we geen grip meer en speelden we te veel de lange bal. Dat is ni ons spel”, oordeelde Van Steenis. Na rust stelde Heicop orde op zaken. Een inzet van Lucas van Dam kreeg door een tikje van Tristan Koet precies de juiste richting mee. Tien minuten voor tijd viel de beslissing: Aron van Soest scoorde de 1-3.