Glansrijkse seizoensstart van Servia-heren

vianen • Het Viaanse herenvolleybalteam van Volleybaldingen.nl/Servia beleefde een glansrijk debuut in de eerste divisie: 1-3 uitwinst tegen het ambitieuze Nimidia/vcLimac uit Linne.

Libero Kelving Wolk startte bij het Viaanse team op de bank en Yme Veenje fungeerde daardoor als vervangend libero. Servia kwam goed uit de startblokken en kon goed meekomen met het thuisteam. Vooral het slagenarsenaal van Rik Meuleman bracht de winst in de eerste set (21-25). I

In de tweede set wisten de Vianezen niet goed raad met de serviceseries van Numidia/vcLimac (25-20). Aangezwengeld door het trainingsduo Michiel de Ruijter en Kees van Wijngaarden herpakte het team zich in de derde set. Middenmannen Jan Peter Kok en Lars Oostrom wisten veelvuldig te scoren. Een vijfde set was hierdoor minimaal afgedwongen (23-25).


Furieus

De start van de vierde set was furieus. De tegenstander probeerde met wissels het tij te keren, maar dat mocht niet baten. Johan Beijen verzekerde met zijn laatste aanval dat de punten definitief mee gingen naar Vianen (18-25). Aanstaande zaterdag mag volleybaldingen.nl / Servia HS1 om 16:45 aantreden sportcentrum Helsdingen in Vianen. Tegenstander is EMD-Tooling HS1.


Corona-break

Het was overigens alweer ruim een half jaar geleden dat Servia zijn laatste wedstrijd in de 2e divisie speelde. Tijdens de 'corona-break' werd duidelijk dat het team volgend seizoen in de 1e divisie uit mocht komen. Er waren nog wel wat personele wissels. Spelverdeler Martin Zwaan besloot na een lang dienstverband in de zomer toch afscheid te moeten nemen. Deze plek is opgevuld door Pim Jenniskens. Daarnaast is het team aangevuld met libero Kelvin Wolk en diagonaal Vincent de Bie. Half augustus zijn de mannen van volleybaldingen.nl/Servia heren 1 weer de zaal in gegaan. Tijdens de oefenreeks werd langzaamaan het benodigde niveau aangetikt. Yme Veenje zorgde ervoor dat de teamsfeer op peil is met een zeer gewaardeerd teamweekend.