• Thorven Oostrom en Romy Houwelink in actie voor VIKO.
• Thorven Oostrom en Romy Houwelink in actie voor VIKO. Foto: Peter Verbeek

Korfballers VIKO doen goede zaken

vianen • De korfballers van VIKO deden zaterdag zeer goede zaken door met 16-13 te winnen van 'koploper' Movado 1 uit Dordrecht.

Beide ploegen hebben vorig jaar één oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld, maar zijn verder onbekenden voor elkaar. Vikash Missier ontbrak deze keer door een enkelblessure en zijn plaats werd ingenomen door Rick Heijnen.

Coach John van Duuren besloot om Linsey van Mourik en Annelies Visser in het eerste team te zetten en zo stond er, in vergelijking tot vorige week, een compleet nieuwe opstelling in het veld. VIKO begon goed en pakte door twee mooie afstandsschoten van Thorven Oostrom meteen de leiding. De dames bleven geconcentreerd spelen en vooral de eerste verdedigers hielden de gelederen letterlijk goed dicht, waardoor de aanvallers alle tijd hadden om te scoren. Dat lukte mondjesmaat. Toch liep VIKO rustig uit naar een 8-5 voorsprong bij rust.

Ongewijzigd

Na rust bleef het spel ongewijzigd. Het vak van Thorven Oostarom kwam moeilijk tot scoren, maar voelde de steun van het andere vak dat de tegenstander goed onder controle had. Men kreeg daardoor de ruimte om een doelpuntje te maken. Tegen het einde van de wedstrijd werd het nog spannend. Movado kwam terug naar 14-12. Na een lang en gecontroleerde aanval leverde een mooie pass van Rick Heijnen op Annelies Visser, die door haar tegenstander hard afgestopt werd, een strafworp op. Annelies benutte deze kans. Movado voelde dat er in de laatste minuten niets meer in zat en boog het hoofd. VIKO speelde de wedstrijd rustig uit naar een 16-13 eindstand.