Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Eerste overwinning voor Servia DS1

vianen • Net als de heren hebben ook de volleybaldames van Servia hun eerste overwinning te pakken. Uit tegen VVU werd het 2-3.

Het begin was slapjes: Servia speelde met te weinig pit. De tegenstander wist de gaten aan de kant van de tegenstander goed te vinden en er werd gezocht naar de juiste pass-afstemming. Hierdoor speelden de dames niet hun eigen spel. De set eindigde in 25-19 voor VVU. De nieuwe trainer Daniël de Wit bracht een wissel aan op de spelverdelers-positie om zodoende een ommekeer teweeg te brengen.

En met succes. De dames konden elkaar beter vinden en de pass was ook constanter. Ze bouwden een voorsprong op en na een goede servicereeks van Stefanie van Vliet werd de set met 19-25 binnengesleept. In de derde set kon Servia het goede spel doorzetten. Ook Nienke Hendriks liet haar servicekrachten zien. De dames kwamen in deze fase echt op stoom. De set werd met 10-25 gepakt.

De vierde set begon lastig. Toch bouwden de Serviadames een kleine voorsprong op van 3 á 4 punten. Aan het eind ging het toch nog fout: 25-23. De dames lieten zich niet ontmoedigen. De vijfde werd vanaf de start krachtig ingezet en dat resulteerde in een 10-15 overwinning.


Damrevanche voor Pelle Sterk

nieuwland • Op de damavond van NDV in Nieuwland stond vorige week de partij tussen Pelle Sterk en Jan Alting op het programma, Alting wist een schijf te winnen, maar hij nam in een gecompliceerde stand een verkeerde voortzetting waardoor Sterk dam kon halen. De nieuwkomers Chr, de Jong en Eim Buijserd wisten deze avond hun partij te winnen, respectievelijk tegen Jan W. van Kekem en Jan van Haarlem. Arie de Ruiter kon tegen de ervaren Cees de Jong zijn tempovoordeel niet in winst omzetten.

Uitslagen

De uitslagen: Pelle Sterk - Jan Alting 2-0, Arie de Ruiter - Cees de Jong 1-1, Alb. van de Berg - Theo Haag 1-1, Arie Haag - Ton van Beuzekom 1-1, Wim 't Lam - Ko Heikoop 0-2, Eim Buijserd - Jan van Haarlem 2-0, Chr. de Jong - Jan W. van Kekem 2-0.