Inzamelingen goederen Roemenië

hagestein • In de afgelopen periode hebben er, in verband met het heersende coronavirus, in de maanden maart tot en met juni geen inzamelingen plaatsgevonden. Na deze (gedwongen) pauze zijn er op zaterdag 29 augustus weer goederen ingezameld in de loods aan de Lange Dreef in Hagestein. Deze inzameling heeft een flinke hoeveelheid aan diverse spullen opgeleverd. Het bestuur van de Stichting Contacten Roemenië-Vianen heeft daarop besloten om door te gaan met de maandelijkse inzamelingen. Dit betekent dat op zaterdag 26 september weer goederen ingeleverd kunnen worden, en wel tussen 10:00 en 12:00 uur in het magazijn aan de Lange Dreef. Wel zullen de geldende coronarichtlijnen van toepassing zijn. Bij de loods staat een bus, waarin de donaties om het transport te bekostigen kunnen worden gedeponeerd. Donaties kunnen ook worden overgemaakt naar het rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v. Stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.


Lek en Linge Challenge

culemborg • De Challenge, de interactieve speurtocht op Lek en Linge in Culemborg, is dit jaar op donderdag 8 oktober. De Challenge wordt georganiseerd voor álle groep 8 leerlingen in Culemborg en omgeving. Tijdens de Challenge ontmoeten zij een aantal docenten en leerlingen van de brugklaslocatie van Lek en Linge en maken kennis met de vakken die ze straks in de brugklas krijgen. De Lek en Linge Challenge is 8 oktober van 16:00 tot 17:00 uur aan het Annie M.G. Schmidtpad 1. Inschrijven voor de Challenge én informatie over alle kennismakingsactiviteiten: www.lekenlinge.nl.


Bridge to Liberation

regio • In het kader van 75 bevrijding zendt RTV Utrecht op 26 en 27 september 'Bridge to Liberation' uit, de zevende editie. Een beleving met muziek, special effects, film en dans neemt kijkers op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.