Winst voor Vianen en SC Everstein

tienhoven/everdingen • Vianen opende de competitie met een 1-2 zege bij VIOD. SC Everstein hield de nul tegen MVV ’58: 4-0.

Lange tijd was Vianen veel beter dan VIOD. In de derde minuut had Danny Stoffelen succes met een fenomenaal afstandsschot: 0-1. In de twintigste minuut werd een verdediger dusdanig in het nauw gebracht door een voorzet van Justin Mouhmy dat hij de bal in eigen doel schoot: 0-2. VIOD paste zijn verdediging aan door het gevaar over links in te dammen. Tien minuten voor rust kreeg Vianen de bal maar niet weg waardoor het 1-2 werd.
In de tweede helft was Stoffelen met een schot op de lat dichtbij zijn tweede treffer. In het laatste kwartier speelde VIOD alles of niets, maar doelman Rick Leeman was een rots in de branding.

SC Everstein

SC Everstein was beter en scherper dan MVV ’58. In de vijfde minuut verraste Robbie de Roos de te ver voor zijn doel staande keeper met een fraaie lob: 1-0. Na een kwartier bekroonde Simon van Zante een slalom door de defensie met een doelpunt: 2-0. Los van een counter, die doelman De Keijzer tot een redding dwong, kwam MVV ’58 er niet aan te pas. Kort voor rust mocht Van Zante na een handsbal een strafschop nemen: 3-0.

In het begin van de tweede helft probeerde MVV ’58 het tij met opportunistisch spel te keren. Toen Jort Binneveld in de zevende minuut voor 4-0 zorgde was het gedaan met de dadendrang. MVV 58 berustte in de nederlaag en ook de thuisclub drong niet al te hard meer aan.