Brederodes  Kockengen
Brederodes Kockengen Foto: Peter Verbeek

Brederodes veegt vloer aan met Kockengen

vianen • Vorig seizoen opende Brederodes met een 6-0 zege tegen Kockengen. Tegen dezelfde tegenstander deden de groengelen er nu nog een schepje bovenop: 8-0. Het duel was eigenlijk al binnen tien minuten beslist. Een minuut nadat Dylan Warmenhoven de score uit een vrije trap had geopend maakte Robin Kuijer er op aangeven van Mike de Groot 2-0 van. Kockengen verscheen wel regelmatig op de Viaanse helft, maar kon niets uitrichten tegen de solide defensie. Nadat De Groot binnen de lijnen was gevloerd schoot Marcel Peters de pingel onberispelijk binnen: 3-0. Na een doelpunt in eigen doel en een van De Groot gingen de ploegen bij 5-0 aan de thee. Na rust had Kockengen helemaal niets meer in te brengen tegen een nog steeds gretig en in hoog tempo voetballend Brederodes. Op het kwartier maakte Joey Balk het halve dozijn vol met een prachtig schot uit de tweede lijn: 6-0. Peters (strafschop) en Bowan (kopbal) maakten er 8-0 van.