Sterk VIKO verliest onverdiend

hoevelaken • De korfballers van VIKO waren zaterdag tegen Telstar uit Hoevelaken de betere ploeg. Toch gingen de Vianezen (onverdiend) met 11-9 onderuit.

Telstar is voor VIKO een 'oude bekende'. Tijdens de laatste niet afgemaakte zaalcompetitie waren de wedstrijden tegen deze ploeg spannende, sportieve confrontaties, die door beide ploegen gewonnen konden worden. Ook nu waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd. De teams lieten meteen volop strijd zien vanaf de eerste minuut. Heel even kon Telstar VIKO bijhouden, maar na tien minuten lieten de Vianezen zien dat zij de betere ploeg waren. De rood-witten speelden in mooie, lange aanvallen Telstar weg. Men liep heel rustig uit naar een 2-6 voorsprong. De ploeg uit Hoevelaken had tot op dat moment niet veel in te brengen en liep achter de feiten aan. Tot tien minuten voor rust was er ook niks aan de hand voor VIKO, maar na wat ongelukkige aanvallen zonder een doelpunt, kreeg Telstar weer hoop. De Hoevelakers begonnen erin te geloven. Ze knokten zich terug naar 6-6 met nog één minuut te spelen tot de rust. Vlak voor het rustsignaal scoorde Jelmar van Zoolingen nog een prachtig afstandsschot. De ploeg uit Vianen kon met een kleine voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft speelde VIKO nog steeds een prima wedstrijd. Mariska van der Leij bracht de stand meteen op 6-8, maar het lukte daarna maar niet de korf te vinden. Vikash Missier en Thorven Oostrom werden door hun ploeggenoten prima vrij gespeeld, maar de bal wilde niet door de mand. Het lukte Telstar wel om af en toe een doelpuntje mee te pikken en zo kwam het Hoevelaakse team rustig langszij en zelfs op een 11-8 voorsprong. De coach van VIKO probeerde het met wissels nog te redden, maar het mocht niet baten. Linsey van Mourik scoorde nog één keer: 11-9.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom - 3, Jelmar van Zoolingen - 2, Vikash Missier - 1, Romy Houweling - 1, Mariska van der Leij - 1 en Linsey van Mourik - 1.

Zaterdag 19 september speelt VIKO vanaf 15:30 uur thuis tegen Movado 1 uit Dordrecht. Een ploeg die onbekend is voor VIKO. Het team heeft al vier punten uit twee wedstrijden. Dus VIKO is gewaarschuwd.