• De selectie van Servia Dames 1.
• De selectie van Servia Dames 1. Foto: Aangeleverd

De Wit nieuwe trainer Servia-dames

vianen • De volleybaldames van Servia starten dit seizoen met een nieuwe hoofdtrainer: Daniël de Wit.

Daniël volleybalt al vanaf de jeugd in Ameide bij AVVA waarvan de laatste 10 jaar bij het eerste heren team. Dit jaar heeft hij besloten om een stapje terug te doen als speler, en zich meer toe te leggen op het trainen en coachen. Binnen Ameide heeft hij verschillende teams training gegeven en gecoacht. Maar dit jaar maakt hij als trainer en coach de overstap van Ameide naar Vianen om Servia samen met de huidige trainer/ coach Mark-Jan van Unnik naar de titel te coachen.

De selectie is hetzelfde gebleven als het voorgaande jaar met op spelverdeling: Mariska van de Wiel-van den Berg en Sarah Peek. Op de middenpositie Yvonne Verburg, Ilse Peek en Thirza Blankenstijn. Op de paser-loper positie: Lisanne van Verseveld, Stefanie van Vliet en Wies Westerhout. Op de diagonaal Nienke Hendriks en Bente van Oosterom, en als libero: Hannah van Spanje.

Er zijn op zaterdag 5 september oefenduels gespeeld tegen Taurus uit Houten en tegen AVVA uit Ameide. Tegen Taurus lag de focus op het afstemmen van nieuwe posities en looproutes. Tegen AVVA was al meer routine in het spel te zien. De start was matig, maar de dames vochten zich goed terug. In de derde set liep Ilse Peek een knieblessure op. Vorige week maandag werd geoefend tegen GO uit Geldermalsen, uitkomend in de eerste klasse. De eerste twee sets gingen verloren, maar de derde werd gewonnen. Mede door een goede servicereeks van Mariska van den Berg. Servia speelt zaterdag 19 september de eerste competitiewedstrijd, uit tegen VV Utrecht DS 1 (17:00 uur).