Lekvogels krijgt pak slaag van Vianen

lexmond/zeist • In het midweeks gespeeld oefenduel verraste Vianen met een 1-5 zege bij Lekvogels. De tricolores hadden geen kind aan de thuisclub en leidden bij rist als met 0-2 door treffers van Michell Akkerman en Achim Rabinig (strafschop).

Na de thee kreeg Lekvogels aansluiting, maar dat bleek niet meer te zijn dan een oprisping. Nadien haalden Justin Mouhmy, Roy Oosterlaken en Mitchell Vanenburg de trekker nog een keer over: 1-5.

Brederodes

Eveneens midweeks oefende Brederodes in Zeist tegen de gelijknamige derde klasser, vorig seizoen gepromoveerd uit de vierde klasse. In een pittig potje dat in een hoog tempo werd gespeeld waren beide teams aan elkaar gewaagd.

Halverwege de eerste helft trok Brederodes het initiatief naar zich toe. Na een 1-1 ruststand, met een doelpunt van -wie anders dan- Mike de Groot, pakte de thuisclub de winst door te profiteren van een individueel foutje van een van de Viaanse spelers.


Programma

vianen • Komend weekeind begint voor de voetballers het échte spel om de punten. SC Everstein krijgt op sportpark Ries van Arnhem bezoek van MVV ’58 uit Meteren. Geen gemakkelijke maar zeker niet de lastigste tegenstander. Aanvang: 14:30 uur. Evenals vorig seizoen opent Brederodes het bal met een thuiswedstrijd tegen Kockengen. Toen werd het 6-0, maar of deze keer ook zo’n monsterzege wordt behaald is even afwachten. Aanvang: 14:30 uur.

Vianen krijgt in Tienhoven (bij Utrecht) te maken met VIOD. De tricolores zijn daar op voorhand niet kansloos. Een gelijkspel moet mogelijk zijn. Aanvang: 14:30 uur.