SC Everstein gooit er met de pet naar

asperen/vianen • In de derde poulewedstrijd van de districtsbeker verloor SC Everstein na een wanvertoning met 4-2 van Asperen. Ondanks een 3-0 zege tegen De Posthoorn kon Brederodes niet overtuigen.

SC Everstein nam het op tegen het nog puntloze Asperen. Voor rust speelden de gasten heel redelijk en door opportunistisch spel werden vijf goede kansen gecreëerd. Jort Binneveld nam de openingstreffer voor zijn rekening (0-1), terwijl Björn Stathi op slag van rust een strafschop miste.

Nadat de thuisclub in de tweede helft langszij was gekomen (1-1) tekende Robbie de Roos voor 1-2. Zowel bij balbezit als bij balverlies bakten de roodwitten er daarna helemaal niets meer van. Asperen ging met de zege aan de haal: 4-2.

Trainer Remko Kloos spaarde zijn ploeg niet: “Ik hoop dat we de ondergrens hebben bereikt; dan kan het alleen maar beter worden. Op dit moment is duidelijk dat we in de eerste twee competitieduels, tegen MVV ’58 en HSSC ’61, zeker geen favorietenrol hebben, en dat we zo’n wanvertoning als vandaag niet nogmaals op de mat mogen leggen.”

Met twee overwinningen op zak hoefde Brederodes in de poulewedstrijd tegen het nog puntloze De Posthoorn niet het achterste van zijn tong te laten zien. De groengelen speelden fantasieloos en in een laag tempo. De prachtige vrije trap van Joey Balk, die op het halve uur in de kruising verdween, was een van de schaarse hoogtepunten: 1-0. In de tweede helft zat er meer vaart in de acties. Balk tekende snel voor een tweede geweldige vrije trap, maar die spatte uiteen op de kruising. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat Dennis Kruijk er 2-0 van maakte. Twee minuten later had Dylan Warmenhoven succes met een vrije trap die dankzij een overstapje van Jordi Saridemir in het doel verdween: 3-0.