'Zus&Zo' zoekt muzikanten

vianen • Begin vorig jaar richtte John Koster uit Vianen een nieuw muziekgroepje op dat de naam ‘Zus&Zo’ meekreeg. ‘Zus’ staat voor zangeres Ria, de echtgenote van John, waarmee hij in de jaren tachtig een countryduo vormde dat jarenlang door het land trok. ‘Zo’ staat voor de overige bandleden: Roel van Asperen (sologarist) die in de jaren zestig speelde in de Haagse bands 'The Specials' en 'The Hot Jumpers', Herman Bongertman (contrabas) die in meerdere formatie’s speelt en net als Ria lid is van het koor De Lekzangers uit Nieuwegein en John zelf (zang en gitaar). Aanvankelijk was er ook een drummer in het spel maar die moest door relationele problemen afhaken.

De groep had bijna een jaar lang gerepeteerd en was toe aan een eerste optreden dat reeds gepland stond bij ‘Hof van Batenstein’ in Vianen, tot begin dit jaar het noodlot leek toe te gaan slaan. John kreeg te horen dat hij longkanker had en bijna gelijktijdig kreeg Roel hartproblemen. Beide muzikanten hebben vervolgens een lang en zwaar traject met operatie’s en behandelingen ondergaan maar zijn inmiddels, na acht maanden, zover opgeknapt dat de gitaren weer ter hand kunnen worden genomen en er weer gerepeteerd kan worden. Daarbij wordt natuurlijk de nodige afstand gehouden omdat ondertussen ook corona het leven drastisch veranderd heeft. Het repeteren gebeurt op de maandagochtend bij de BOM aan de Langeweg in Vianen.

Nu is de band op zoek naar een nieuwe drummer (m/v) en een toetsenist(e). “Ons repertoire beslaat grotendeels hits uit de jaren 50, 60 en 70, van Doris Day en Pat Boone tot Adele en Claudia de Breij”, aldus John. “Daarom gaat onze voorkeur uit naar 60-plussers, maar dat is geen pre." Belangstellenden kunnen vrijblijvend meer info verkrijgen via postiljohn@gmail.com.